Μελίτα Παύλου: Μια μικρή κηπουρός στο σπίτι (εικόνες)

  • Δημιουργική απασχόληση με την Μελίτα στο σπίτι
  • Φακές, κεσεδάκι γιαουρτιού και βαμβάκι
  • Πώς φυτεύουμε φακές με βαμβάκι
Μελίτα Παύλου: Μια μικρή κηπουρός στο σπίτι (εικόνες)

Η Ελένη Χατζίδου ξέρει ότι δεν χρειάζεται να ανοίξει το Pinterest για να βρει ενδιαφέροντα πράγματα για να κάνει με την κόρη της. Εμπιστεύεται τις παλιές καλές συνταγές, τα πειράματα και εκείνα τα παιχνίδια που οι δικοί μας γονείς μάθαιναν σε εμάς, όταν ακόμη τα social media δεν υπήρχαν στην ζωή μας.

Δημιουργική απασχόληση με την Μελίτα στο σπίτι

Τώρα που ο Ετεοκλής έχει ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα, η Ελένη Χατζίδου, περνά πολύ χρόνο με την μικρή της κόρη και φροντίζει μάλιστα να είναι δημιουργικός, εκπαιδευτικός και συνάμα διασκεδαστικός. Γυμνάζονται μαζί, παίζουν, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν πειράματα που κάναμε και εμείς παιδιά.

Φακές, κεσεδάκι γιαουρτιού και βαμβάκι

fakes bambaki melita pavlou 4

Αχ, τι όμορφες αναμνήσεις. Εμείς εδώ στο Mothersblog.gr ακόμη θυμόμαστε τις φορές που φυτέψαμε με τη μαμά ή την γιαγιά και τον παππού φακές σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι και περιμέναμε πώς και πώς να τις δούμε να μεγαλώνουν μόνο με βαμβάκι και νερό.

Αυτό έκανε και η μικρή Μελίτα με τη μαμά της πριν μερικές μέρες και κατενθουσιάστηκε όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου. Αν ανήκετε στην νέα γενιά μαμάδων που δεν έχουν ακούσει ή δεν έχουν κάνει αυτό το "πείραμα" (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε πείραμα) δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και να το φτιάξετε και εσείς μαζί με τα παιδιά σας.

Πώς φυτεύουμε φακές με βαμβάκι

fakes bambaki melita pavlou 7

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα χρειαστείτε ένα κεσεδάκι από γιαούρτι (πλαστικό ή πήλινο, όπως αυτό που χρησιμοποίησε και η Ελένη Χατζίδου), βαμβάκι, φακές και φυσικά νερό.

Πάρτε το κεσεδάκι και βάλτε στον πάτο του τόσο βαμβάκι ώστε να τον καλύψει. Πατήστε καλά με το χέρι σας το βαμβάκι, έτσι ώστε να κάτσει και βρέξτε το με λίγο νερό. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας φακές και σκορπίστε τις πάνω στο βρεγμένο βαμβάκι. Τέλος ποτίστε ξανά ώστε το βαμβάκι να έχει αρκετό νερό. Αφήστε τις φακές στο παράθυρο και ποτίστε τις μέρα παρά μέρα ή όταν βλέπετε ότι το βαμβάκι δεν είναι τόσο υγρό όσο πρέπει.

Μετά από 3 με 4 μέρες, θα παρατηρήσετε ότι οι φακές σας θα αρχίσουν να βγάζουν κλωναράκια. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν μόλις δουν ότι αυτό που φύτεψαν με τα χεράκια τους και τη βοήθειά σας, φυτρώνει και μεγαλώνει.

Δείτε τη μικρή Μελίτα και τις αντιδράσεις της παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved