Ηλέκτρα Αστέρη: Θηλάζει αποκλειστικά και τις δυο κόρες της - Οι δυσκολίες και η επιμονή

Θηλάζει 31 μήνες την μεγάλη της κόρη (2,5 χρόνια) και 4 μήνες την μικρή.

Ηλέκτρα Αστέρη: Θηλάζει αποκλειστικά και τις δυο κόρες της - Οι δυσκολίες και η επιμονή

Η Ηλέκτρα Αστέρη είναι υπέρμαχος του θηλασμού. Από την ημέρα που γέννησε την πρώτη της κόρη την θηλάζει αποκλειστικά και το ίδιο συνεχίζει να κάνει και με τη δεύτερη κόρη της.

Όπως παραδέχεται δεν είναι εύκολο να θηλάζεις δύο παιδιά, κάθε άλλο, οι δυσκολίες είναι πολλές. Όμως έχει αποφασίσει ότι τα παιδιά της θα θηλάσουν όσο αυτά επιθυμούν.

Με αφορμή μάλιστα την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού έκανε ένα ποστ που αξίζει να διαβάσετε.


https://www.instagram.com/p/CVzqRkXoin4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«1 - 7 Νοεμβρίου γιορτάζουμε και πάλι την παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Φέτος το όλο εγχείρημα έχει ως βασικό σύνθημα "Θηλασμός: Το απόλυτο δώρο ζωής!"

Είμαι τόσο περήφανη που γιορτάζω & φέτος ενεργά. Διάλεξα αυτή την εβδομάδα μάλιστα για να σας μιλήσω για την εμπειρία που βιώνω με τον ταντεμ θηλασμό έως τώρα. Θηλάζω 31 μήνες την μεγάλη μου κόρη (2,5 χρόνια) και 4 μήνες την μικρή.

Ο θηλασμός ενός παιδιού 2,5 χρόνων και ενός βρέφους σχεδόν 4 μηνών δεν είναι εύκολος, αλλά είναι τόσο μοναδικός όσο τον φανταζόμουν. Δυσκολίες πολλές, αλλά το θέμα σε κάθε πράγμα, είναι το που επιλέγεις να "σταθείς".

Η δική μου εμπειρία : Για μένα τα τελευταία (σχεδόν) 3 χρόνια παρέχω non stop θηλασμό στα δύο παιδιά μου. Αποκλειστικό θηλασμό. Μόνο γάλα της μαμάς μέχρι τώρα. Στα ταξίδια, στο σπίτι, στα αεροπλάνα, στα πλοία. Υπήρξαν στιγμές με πόνους, με κούραση, με ψυχικά break down, όμως τίποτα από όλα αυτά δεν με έκανε να τα παρατήσω. Και ούτε πρόκειται. Τα παιδάκια μου θα θηλάζουν όσο αυτά επιθυμούν. Και αυτή για μένα είναι η ομορφιά. Ότι τα παιδιά επιλέγουν μαζί με τη μαμά πως θέλουν να κυλήσει αυτό το ταξίδι. Τα παιδιά έχουν άποψη για τη ζωή και τη διατροφή τους από τη στιγμή που θα γεννηθούν & εμείς είμαστε εδώ για να τους παρέχουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Στο δεύτερο παιδί ήταν όλα πολύ πιο εύκολα. Οι θηλές ήταν ήδη έτοιμες, το γάλα προϋπήρχε αφού δεν σταμάτησα ποτέ τον θηλασμό, δεν πόνεσα καθόλου στην δεύτερη κόρη μου. Αν & πόνεσα στην πρώτη και για τις δύο (?). Χαλάλι.

Θέλω να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μου. Να μου πείτε πόσο θηλασατε, αν θηλασατε, γιατί ναι, γιατί όχι. Αν το ζήσατε ωραία. Αν θα αλλάζατε κάτι. Ολα θέλω να τα μάθω.

Παρακαλώ μην αρχίσετε πάλι τα γιατί προωθείς τον θηλασμό και δεν λες τίποτα για τις άλλες μαμάδες που δεν θηλάζουν κτλ. Η κάθε μητέρα επιλέγει αν θέλει να θηλάσει ή όχι, ελεύθερα. Κανείς δεν την κρίνει.

Καλούς θηλασμούς. Καλή ανατροφή σε όλες τις μανούλες. Είτε θηλάζουν είτε οχι. Απλά σήμερα γιορτάζουμε λίγο παραπάνω, όσες θηλάζουν.

Αυτή η φωτογραφία είναι από το 2019. Τότε που όλα ήταν καινούρια για μένα. Στο Μαϊάμι. Μαζί με την μεγάλη μου κόρη.#BreastFeeding».

Η Ηλέκτρα Αστέρη έχει μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους κι άλλες φωτογραφίες με τις κόρες της, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved