Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μη εμβολιασμένους

Στην «σκιά» των 6.700 νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που δείχνει ότι είναι σφοδρό.

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μη εμβολιασμένους

Σκληραίνει το «μπλόκο» από το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, παρά την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας η κυβέρνηση δεν προχωρά στη λύση ενός καθολικού lockdown, καθώς φέτος υπάρχει το βασικό όπλο κατά της Covid-19, το εμβόλιο, ωστόσο σκληραίνει τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους και εντείνει την προσπάθεια πειθούς.

Τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύουν νέα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα:

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved