Χριστίνα Μπόμπα: Τo ξενύχτι με τις δίδυμες κόρες της για το τάισμα, συνεχίζεται

Πόσες φορές ξυπνάνε οι μικρές για να φάνε το βράδυ;

Χριστίνα Μπόμπα: Τo ξενύχτι με τις δίδυμες κόρες της για το τάισμα, συνεχίζεται

Κάθε άλλο παρά ήσυχα είναι τα βράδια της Χριστίνας Μπόμπα καθώς συνεχίζει να ξυπνάει για να ταΐσει τις δίδυμες κόρες της.

Οι μικρές είναι τεσσάρων μηνών και κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνάνε για να φάνε. Η ευτυχισμένη μανούλα, παρά την κούρασή της, δεν σταματά να χαμογελά και μάλιστα χθες βράδυ απαθανάτισε όλες τις φορές που χρειάστηκε να ταΐσει την Αριάνα και την Φιλίππα.

«Πρώτο τάισμα της βραδιάς. Εεεέχουμε μέλλον μέχρι το πρωί», ήταν το σχόλιό της στο πρώτο insta post που έκανε.

bompa 2

Κατά τις 2.09 τα ξημερώματα ακολούθησε το δεύτερο ποστ με την όμορφη μαμά να γράφει: «Ξύπνησε και τα άλλο μας μωράκι. Δεύτερο τάισμα της βραδιάς».

bompa 3

Στις 6.49 το πρωί έγινε το τρίτο ποστ με τις μικρές να έχουν φάει και οι δύο. « Μόλις φάγανε και οι 2. Καλά τα πήγαμε σήμερα», ήταν το σχόλιο της Χριστίνας Μπόμπα που υποθέτουμε θα έπεσε για ύπνο κατάκοπη.

bompa 1

Νυχτερινά γεύματα μωρού: Πώς μπορείτε να τα ελαττώσετε

Πολλά μωρά αρχίζουν να παραλείπουν το γεύμα στις 2 με 3 το πρωί μόλις συμπληρώσουν τον τρίτο μήνα, ορισμένα όμως και ειδικά όσα θηλάζουν έχουν ακόμη ανάγκη ένα ή και δύο γεύματα στη διάρκεια της νύχτας.

Μέχρι να φτάσει τα 5 κιλά, το μωρό δε θα μπορεί να κοιμάται πάνω από 5 συνεχόμενες ώρες χωρίς να ξυπνήσει από την πείνα. Μόλις όμως φτάσει σε αυτό το βάρος, μπορείτε να προσπαθήσετε να επιμηκύνετε το χρόνο μεταξύ των γευμάτων του, με στόχο να εξασφαλίσετε περίπου 6 ώρες αδιατάρακτου ύπνου και να μην ξυπνάει να φάει πολύ νωρίς το πρωί.

Το μωρό σας έχει τη δική του ρουτίνα, αλλά γενικά είναι λογικό να προσπαθήσετε να καθυστερήσετε το τελευταίο του γεύμα για να του το δίνετε περίπου την ώρα που πέφτετε και εσείς για ύπνο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτετε σταδιακά μισή ώρα μεταξύ των γευμάτων. Επίσης, σταδιακά ελαττώστε το γάλα στο μπιμπερό του ή συντομεύστε λίγα λεπτά τη διάρκεια του θηλασμού. Κάντε το αυτό μειώνοντας την ποσότητα, για μία εβδομάδα ή μέχρι να είναι έτοιμο να σταματήσει το συγκεκριμένο γεύμα. Με λίγη τύχη θα ελαττώσετε τα γεύματα και θα κοιμάται όλη τη νύχτα.

Να δείχνετε πάντως ευελιξία. Μπορεί το μωρό να μη θέλει να κόψει το πρώτο γεύμα νωρίς το πρωί, και όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα των γευμάτων του, να εξακολουθεί να ξυπνάει για να φάει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει απλώς να κάνετε τα νυχτερινά ταϊσματα όσο το δυνατόν πιο απλά και σύντομα και να περιμένετε με υπομονή τη στιγμή που θα το κόψει.

Πρακτικές συμβουλές για το νυχτερινό τάισμα

Για την Χριστίνα Μπόμπα το νυχτερινό τάισμα είναι δύσκολο όπως και για κάθε μαμά με δίδυμα, όμως, καθώς μεγαλώνουν οι μικρές θα αλλάζουν και συνήθειες. Πάντως απολαμβάνει τόσο πολύ τη μητρότητα που το χαμόγελο είναι μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. Δείτε και μόνοι σας στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved