Σταματίνα Τσιμτσιλή: Υπέροχη η νέα φωτογραφία με τα τρία της παιδιά

Μια νέα φωτογραφία με τα τρία της παιδιά δημοσίευσε η γνωστή παρουσιάστρια.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Υπέροχη η νέα φωτογραφία με τα τρία της παιδιά

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Instagram μια όμορφη φωτογραφία με τις κόρες και τον γιο της.

Το στιγμιότυπο είναι από βόλτα τους στην εξοχή που τόσο πολύ αρέσει στη γνωστή παρουσιάστρια. Ο Γιάννης είναι πάνω στο δέντρο ενώ η Νάγια και η Μαίρη είναι δίπλα στη μητέρα τους. Και τα τρία παιδιά φοράνε κράνος στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να διακρίνονται στο πλάνο τα ποδήλατά τους.

tsimtsili1

Η γνωστή μαμά, συνηθίζει να πηγαίνει βόλτες με τα παιδιά της στη φύση όσο πιο συχνά γίνεται. Τις καθημερινές είναι λίγο δύσκολο λόγω δουλειάς, σχολείου και δραστηριοτήτων, όμως τα Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό για όλους.

Έτσι, αρκετές φορές την έχουμε δει να πηγαίνει οικογενειακώς στο βουνό για πεζοπορία ή για ποδήλατο ενώ στις διακοπές της εκτός από τη θάλασσα, έκανε ιππασία με τις κόρες και τον γιο της.

Γιατί πρέπει τα παιδιά να περνάνε χρόνο στη φύση;

Oι ώρες που περνούν τα μικρά παιδιά στα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια ή κινητά ολοένα και αυξάνονται σε αντίθεση με αυτές που προτιμούν να περάσουν στη φύση (ή έστω εκτός σπιτιού). Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι τα παιδιά στην Αμερική περνούν 4 με 7 λεπτά της ημέρας τους παίζοντας έξω ενώ περίπου 7 ώρες μπροστά στις οθόνες τους – νούμερα εξωπραγματικά.

Γιατί, όμως, πρέπει να παίζουν εκτός σπιτιού;

Χτίζουν αυτοπεποίθηση

Το γεγονός ότι τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με πλήθος επιλογών για παιχνίδι –από τον κήπο μέχρι το πάρκο- τους εφοδιάζει με την δυνατότητα τόσο να επιλέξουν που θα κινηθούν όσο και να οργανώσουν το παιχνίδι τους, δίνοντάς τους έμμεσα τα εφόδια για να σχεδιάσουν και την ζωή τους κατ’ αναλογία.

Καλλιεργούν την φαντασία

Με μοναδικό παιχνίδι τη φύση και τα εργαλεία της, τα παιδιά καλούνται να βρίσκουν συνεχώς νέα παιχνίδια και νέες μεθόδους διασκέδασης κάτι που πυροδοτεί την φαντασία τους αναγκάζοντάς την να καλλιεργείται συνεχώς.

Γυμνάζονται

Κι όμως, μπορεί κάποτε η γυμναστική να ήταν συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής των παιδιών, πλέον όμως, αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση στη ζωή τους. Παίζοντας παιχνίδια όπως κρυφτό, κυνηγητό και μήλα τα παιδιά όχι μόνο κοινωνικοποιούνται, αλλά γυμνάζονται παράλληλα.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί κι άλλες φωτογραφίες της Σταματίνας Τσιμτσιλή με τα παιδιά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved