Νικολέττα Ράλλη: Νυχτερινός περίπατος με την κόρη και τον σύντροφό της

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η παρουσιάστρια και blogger του Queen.gr στο Instagram.

Νικολέττα Ράλλη: Νυχτερινός περίπατος με την κόρη και τον σύντροφό της

Η Νικολέττα Ράλλη επέστρεψε στην τηλεόραση και εδώ και μερικές εβδομάδες την απολαμβάνουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή στην εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» στο Open TV. Μέσα από τα Q&A που κάνει στο Instagram, η παρουσιάστρια είχε πολλές φορές αναφερθεί σε μία ενδεχόμενη επιστροφή της στην τηλεόραση, την οποία θα έκανε με μεγάλη χαρά αρκεί να ήταν κάτι που της ταιριάζει και της αρέσει. Και όπως φαίνεται το βρήκε!

Πρώτη προτεραιότητα βέβαια για αυτήν, εξακολουθεί να είναι η κόρη της. Η μικρή Σοφία γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και τον περασμένο Ιούνη έγινε ενός. Είναι σε μία ηλικία που επικοινωνεί περισσότερο με τους γύρω της, λέει τις πρώτες τις λέξεις και ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα. Η Νικολέττα Ράλλη μοιράζεται αρκετά συχνά συμβουλές, σκέψεις και εμπειρίες γύρω από τη μητρότητα, είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσα από το blog της στο Queen.gr, και ολοένα και πληθαίνουν και οι αναρτήσεις με την ενάμιση ετών κόρη της.

nikolettaralli kori 4

Νικολέτα Ράλλη: Οικογενειακή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο στιγμιότυπο με την κόρη και τον σύντροφό της δημοσίευσε η Νικολέττα Ράλλη χθες το βράδυ. Οι τρεις τους απολαμβάνουν μία νυχτερινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και η παρουσιάστρια απαθανάτισε μπαμπά και κόρη που περπατούν μπροστά.

ralli volta athina gios kori

Πότε κάνει το μωρό τα πρώτα βήματα;

Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα μεταξύ 9 και 15 μηνών. Το πότε ακριβώς θα περπατήσει ένα παιδί εξαρτάται από τον ρυθμό ανάπτυξής του, αλλά και από άλλους παράγοντες. Στους έξι περίπου μήνες πάντως, το βρέφος μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τους μύες του κορμού του για να μπορεί να στέκεται όρθιο. Σιγά σιγά κάνει τα πρώτα του βήματα, αρχικά με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά ή ακουμπώντας σε κάποιο έπιπλα και το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να καταφέρει να περπατήσει μόνο του, χωρίς στήριγμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε:

Το παιδί για να περπατήσει πρέπει να νιώθει τη σιγουριά και την ασφάλεια.

  • Δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις κίνησης σε όλο το σώμα. Το παιδί θα μάθει καλύτερα να συντονίζει τα χέρα και τα πόδια του και θα αποκτήσει καλύτερο έλεγχο του σώματός του.
  • Κρατήστε το από τα χέρια και κάντε εξάσκηση
  • Βάλτε το να κρατιέται από έπιπλα όπως, καναπέ, πάγκο, τραπέζι. Αυτό πρέπει να γίνεται με προσοχή γιατί αν το παιδί πέσει και χτυπήσει, θα φοβηθεί και θα οπισθοδρομήσει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τη βάδισή του.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Νικολέττα Ράλλη με την κόρη της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved