Δούκισσα Νομικού: Ενθουσιάστηκε ο γιος της με το παιχνίδι που έπαιξε μαζί της

Κι όπως φάνηκε δεν ήταν ο μόνος…

Δούκισσα Νομικού: Ενθουσιάστηκε ο γιος της με το παιχνίδι που έπαιξε μαζί της

Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ημέρας για τη Δούκισσα Νομικού είναι όταν παίζει με τα παιδιά της στο σπίτι.

Ο Σάββας και η Αναστασία έχουν μετατρέψει το καθιστικό σε έναν μεγάλο παιχνιδότοπο και η γνωστή παρουσιάστρια πολλές φορές «πρωτοστατεί» στο παιχνίδι.

Κατά καιρούς έχει μοιραστεί με τους ακολούθους της στιγμές που περνά με τα παιδιά της , ακολουθώντας πάντα την πάγια τακτική της να μην δείχνει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.


https://www.instagram.com/p/CMH1q8tH_Uk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επιλέγοντας το σωστό παιχνίδι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Όταν είναι μικρά τα παιδιά, η επιλογή των παιχνιδιών πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ηλικία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Vicki Panaccione, PhD, παιδοψυχολόγο και ιδρυτή του Ινστιτούτου Better Parenting «τα παιχνίδια πρέπει να θεωρηθούν ως αναπτυξιακά εργαλεία μάθησης».

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, παρότι ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή, είναι ζωτικής σημασίας να τεθούν όρια στην έκθεση του μικρού παιδιού σε τάμπλετ και κινητά. Έρευνα έχει δείξει ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ενέχουν πολλούς πιθανούς κινδύνους για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών , όπως απώλεια ακοής (από δυνατά παιχνίδια), αύξηση βάρους (από την αδράνεια κατά το παιχνίδι) και καθυστερήσεις στη ομιλία και την ανάπτυξη.

Μια πρόσφατη μελέτη στο Temple University έδειξε ότι τα παιχνίδια που δεν απαιτούν από ένα παιδί να κάνει τίποτα, προωθούν ένα παθητικό στυλ μάθησης, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη μάθηση και τον τρόπο σκέψης.

Γι΄αυτό και η Δούκισσα Νομικού προσπαθεί, όσο μπορεί, να παίζουν τα παιδιά της, που είναι 3,5 και 2 ετών, με παιχνίδια που είναι αποκλειστικά για την ηλικία τους.

Και τι καλύτερη επιλογή για τον Σάββα από τον αγαπημένο ήρωα, τον Superman, ο οποίος στα χέρια του ( αλλά και της μαμάς του) έγινε λάστιχο!

Τι εννοούμε; Δείτε στη gallery που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved