Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το φαγητό που μαγειρεύει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Είναι πολύ θρεπτικό αν και δεν αρέσει σε πολλούς, ειδικά στα παιδιά.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το φαγητό που μαγειρεύει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ως μαμά τριών παιδιών φροντίζει για τη σωστή διατροφή τους. Γι αυτό και από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν λείπουν τα όσπρια και τα λαχανικά.

Οχι βέβαια χωρίς γκρίνια. Όπως είχε αποκαλύψει σε μια πρόσφατη ανάρτησή της, ο γιος και η κόρη της τρώνε με το ζόρι τον αρακά.

tsimtsili 2

«Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδιά…Τα παιδιά μου όμως τρώνε με το ζόρι τον αρακά και με διαπραγμάτευση», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε.

Όμως και η ίδια ως παιδί και λίγο μεγαλύτερη δεν έτρωγε τις φακές.

Φακές: Τα οφέλη για την υγεία

Οι φακές είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα και συμβάλλουν πολλαπλώς στην υγεία, όπως στη μείωση της χοληστερίνης, την αποτοξίνωση του σώματος και την πρόληψη της αναιμίας.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μόνο ένα φλιτζάνι φακές παρέχουν το 63% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε διαιτητικές ίνες. Περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες ίνες οι οποίες είναι σημαντικές για τη γενικότερη υγεία.Χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές και αποτελούν εναλλακτική του κρέατος.

Πλέον οι φακές δεν λείπουν από τη διατροφή της Σταματίνας Τσιμτσιλή και της οικογένειάς της.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: « Στο πρώτο μισό της μέχρι τώρα ζωής μου δεν μου άρεσαν καθόλου! Τώρα τρώω φακές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!».

tsimtsili 4

Η γνωστή παρουσιάστρια συχνά μαγειρεύει έχοντας παρέα στην κουζίνα τα παιδιά της. Μάλιστα έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς και φωτογραφίες μαζί τους τις οποίες μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved