Η περίεργη ιστορία του 4χρονου Bobby Dunbar

Ένα χαμένο παιδί, αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο.

Η περίεργη ιστορία του 4χρονου Bobby Dunbar
en.wikipedia.org

Στις 23 Αυγούστου του 1912, ο Percy και η Lessie Dunbar μαζί με τους δυο γιους τους, άφησαν το σπίτι τους στο Opelousas για να κάνουν camping κοντά στην λίμνη Swayze. Εκείνο το βράδυ, ο τετράχρονος Bobby Dunbar, απομακρύνθηκε από το σημείο που είχε κατασκηνώσει η οικογένειά του και εξαφανίστηκε.

Ψάχνοντας -οικογένεια, κάτοικοι και αστυνομία- τα στοιχεία τους οδήγησαν δίπλα στην όχθη της λίμνης όπου οι αρχές συμπέραναν ότι το μικρό αγόρι είχε πέσει μέσα και είχε πνιγεί. Ωστόσο, μια μέρα μετά, το καπέλο του μικρού βρέθηκε μερικά μέτρα μακριά από τη λίμνη και όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν τελικά είχε απαχθεί.

Μετά από εντατική έρευνα και μη μπορώντας οι αρχές να βρουν και να ανακτήσουν το σώμα του Bobby, o Percy Dunbar (ο πατέρας του αγοριού) και οι αρχές της Opelousas κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε τελικά απαχθεί και πρόσφεραν ανταμοιβή 6.000 δολαρίων (περίπου 160.000 δολάρια σήμερα) για πληροφορίες σχετικά με το αγνοούμενο αγόρι.

Στις 13 Απριλίου του 1913, η αστυνομία συνέλαβε τον William Cantwell Walters κοντά στην Columbia του Mississippi και τον συνέδεσαν με την εξαφάνιση του παιδιού που είχε εξαφανιστεί περίπου έναν χρόνο πριν. Ο Walters, ήταν ένας πλανόδιος μικροπωλητής, που συνοδευόταν από ένα νεαρό αγόρι στην ίδια ηλικία με τον Bobby Dunbar. Μάλιστα η εξωτερική εμφάνιση των δύο αγοριών, έμοιαζε πολύ.

Ο Walters, ισχυρίστηκε ότι το αγόρι ονομαζόταν Bruce Anderson και ήταν ο νόθος γιος της Julia Anderson, μιας ανύπαντρης μητέρας που φρόντιζε τους γονείς του Walters στην Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με τον Walters, η μητέρα του αγοριού είχε δώσει την άδειά της ώστε ο γιος της να ταξιδεύει μαζί του.

Η Anderson αργότερα επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του μικροπωλητή.

bobby fotografia 2

πηγή: en.wikipedia.org

Όλη αυτή η ιστορία ήταν ύποπτη, έτσι ο Percy και η Lessie Dunbar ταξίδεψαν με τρένο μέχρι τον Μισισιπή για να δουν αν θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν το αγόρι. Η μητέρα του Bobby, εξέτασε το αγόρι καθώς κοιμόταν και αυτό που συνέβη στη συνέχεια, αμφισβητείται από πολλούς.

Κάποιοι, ισχυρίζονται ότι το αγόρι ξύπνησε, φώναξε: «Μητέρα!», άπλωσε το χέρι στη Lessie και εκείνη στη συνέχεια λιποθύμησε. Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι το αγόρι ξύπνησε καθώς η Lessie στάθηκε από πάνω του και άρχισε να κλαίει. Αργότερα έκανε ένα βήμα πίσω και είπε: «Δεν ξέρω. Δεν είμαι σίγουρη!».

Οι εφημερίδες διαφώνησαν επίσης ως προς το αν το αγόρι αναγνώρισε κάποιο από τα μέλη της οικογένειας Dunbar και ο Percy (ο πατέρας του παιδιού που έψαχναν) λέγεται ότι δήλωσε ότι τα μάτια του αγοριού ήταν μικρότερα από αυτά του γιου του, Bobby.

H Lessie τελικά αναγνώρισε κάποιες κρεατοελιές και ουλές, δηλώνοντας αργότερα ότι το αγόρι ήταν, πράγματι, ο γιος της, Bobby. Ένας δικαστής συμφώνησε, η υπόθεση έκλεισε και η οικογένεια τον πήρε σπίτι, όπου τους υποδέχτηκαν με μια γιορτή.

Δεν πείσθηκαν όλοι ωστόσο. Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή Opelousas, σκέφτηκαν ότι πώς γίνεται το παιδί να λείπει 8 μήνες και ο μόνος τρόπος που μπορούσε να τον αναγνωρίσει η μητέρα του ήταν κάποιες κρεατοελιές και κάποιες ουλές.

Στη συνέχεια, μια εφημερίδα πλήρωσε για να φέρει την Julia Anderson στην Opelousas για να δει αν θα μπορούσε να αναγνωρίσει το παιδί. Ο Bobby και άλλα τέσσερα αγόρια της ίδιας ηλικίας, πήγαιναν ένα τη φορά μπροστά στην Anderson, αλλά εκείνη δεν αναγνώρισε κανένα από αυτά και κανένα από τα αγόρια δεν αναγνώρισε εκείνη για μητέρα του.

Την επόμενη μέρα ζητήθηκε από την Anderson μια δεύτερη συνάντηση, στην οποία αναγνώρισε τελικά τον γιο της, Bruce, μετά από κάποιες ούλες που πρόσεξε πάνω του.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι εκείνη την εποχή, η κοινή γνώμη ήταν εναντίον της Anderson, λόγω της αποτυχίας της να αναφέρει τον γιο της αγνοούμενο και της υποτιθέμενης χαλαρής ηθικής της. Οι αρχές δεν πίστεψαν ποτέ ότι το αγόρι ήταν ο Bruce και η Anderson επέστρεψε μόνη της στη Βόρεια Καρολίνα, χωρίς ωστόσο να διεκδικήσει τον γιο της.

Ο William Cantwell Walters καταδικάστηκε για απαγωγή το 1914 παρά το γεγονός ότι κάτοικοι από την περιοχή του Mississippi ορκίζονταν ότι τον είχαν δει να ταξιδεύει με το αγόρι πολύ πριν εξαφανιστεί ο Bobby Dunbar. Ο Walters, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή, 2 χρόνια μετά.

Το αγόρι, έμεινε με την οικογένεια των Dunbars, παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια, απέκτησε παιδιά και πέθανε το 1966.

Πολλά χρόνια αργότερα, η Margaret Dunbar Cutright και η Linda Traver, οι αντίστοιχες εγγονές του υποτιθέμενου Bobby Dunbar και της Julia Anderson, αποφάσισαν να λύσουν το μυστήριο του Bobby Dunbar. Μετά από αρκετή έρευνα, η Margaret, έπεισε τον πατέρα της, Robert Dunbar Jr., να υπογράψει για DNA test.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν συνδεόταν με την οικογένεια Dunbar καθόλου και ο Bobby Dunbar, ήταν στην πραγματικότητα ο γιος της Julia Anderson, Bruce. Η Cutright και άλλα μέλη της οικογένειας, υποψιάστηκαν ότι ο Walters (ο άνδρας που κατηγορήθηκε για απαγωγή) ότι ήταν ο πατέρας ή ο θείος του Bruce και είχε πάρει το αγόρι επειδή η μητέρα του δεν μπορούσε να τον φροντίσει.

Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον πραγματικό Bobby Dunbar. Είτε πνίγηκε το 1912 κατά τη διάρκεια του οικογενειακού ταξιδιού που είχε κάνει με τους γονείς του, είτε απήχθη. Όπως και να έχει παραμένει ένα μυστήριο το τι απέγινε.

πηγή: Countryroadsmagazine.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved