Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Ο γιος του πάει βόλτα το ...καρότσι

Ο μικρός προτιμά να σπρώχνει το καρότσι και όχι να κάνει βόλτα με αυτό.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Ο γιος του πάει βόλτα το ...καρότσι

Ο γιος του Αλέξανδρου Μπουρδούμη και της Λένας Δροσάκη εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε να περπατάει.

Όπως είναι φυσικό, δεν κάθεται λεπτό σε ένα σημείο καθώς θέλει να εξερευνά τα πάντα. Κι όταν κουράζεται ή δεν έχει διάθεση να περπατήσει άλλο, έχει εναλλακτική και δεν είναι άλλη από το μπουσούλημα.

bourdoumis gios

Πότε μπουσουλάνε τα μωρά;

Τα μωρά συνήθως αρχίζουν να μπουσουλάνε μεταξύ 6 και 10 μηνών, αν και μερικά μπορεί να παραλείψουν το στάδιο του μπουσουλήματος και να περπατήσουν απευθείας.
Το μπουσούλημα επιτρέπει το μωρό να σηκώσει το κεφάλι του για να κοιτάξει γύρω, βάζοντας δύναμη στο λαιμό, τους ώμους, τα χέρια αλλά και τον κορμό.

Για να κινήσετε το ενδιαφέρον του μωρού τοποθετήστε ένα αγαπημένο του παιχνίδι λίγο πιο μακριά από το χέρι του, ξαπλώστε μπροστά του για να τραβήξετε την προσοχή του ή τοποθετήστε το χαμηλά στην κοιλιά σας ώστε να προσπαθήσει να ανέβει.

Θα γνωρίζετε ότι το μωρό σας είναι σχεδόν έτοιμο να μπουσουλίσει όταν αρχίσει να κάνει μίνι push-ups, ανυψώνοντας ή στηρίζοντας τον εαυτό του στα χέρια του.

Από εκεί, θα μάθει να σηκώνεται και στα δύο χέρια και στα γόνατα. Τότε θα αρχίσει να κουνιέται μπροστά και πίσω. Τελικά θα συνειδητοποιήσει ότι αν κινήσει τα γόνατά του, μπορεί να κινηθεί μόνο του! Θυμηθείτε, ότι μερικά μωρά παραλείπουν το στάδιο του μπουσουλήματος.

O γιος λοιπόν του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, που είναι πλέον ενός έτους, αποφάσισε να πάει …βόλτα το καρότσι. Και τι πιο διασκεδαστικό για τον ίδιο να το σπρώχνει μπουσουλώντας!

Δείτε την φωτογραφία του Αναστάση που δημοσίευσε ο μπαμπάς του, στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved