90χρονη έχει πλέξει 11.000 σκουφάκια για νεογέννητα και συνεχίζει (vid)

Η Jeanie Shaffer παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς στα ενενήντα της χρόνια.

90χρονη έχει πλέξει 11.000 σκουφάκια για νεογέννητα και συνεχίζει (vid)
Facebook @UPMC Western Maryland

Σε πολλά μαιευτήρια ανά τον κόσμο είθισται να φοράνε σκουφάκια στα νεογέννητα λίγο μετά τη γέννησή τους. Τα σκουφάκια αυτά κρατούν τα κεφαλάκια των μωρών ζεστά και βοηθούν το βρέφος να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός του σταθερή.

Πάνω από 11.000 τέτοια σκουφάκια έχει πλέξει η Jeanie Shaffer, μία γυναίκα 90 ετών τα τελευταία 15 χρόνια. Τα σκουφάκια δίνει στο μαιευτήριο UPMC Western Maryland, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να την ευχαριστήσει με ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο. Εργαζόμενοι του νοσοκομείου επικοινώνησαν με μητέρες που γέννησαν στην μαιευτική κλινική τα τελευταία χρόνια και τους ζήτησαν να στείλουν φωτογραφίες με τα νεογέννητα μωρά τους που φορούν τα σκουφάκια της Jeanie. Το νοσοκομείο συγκέντρωσε χιλιάδες φωτογραφίες, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε ένα ιδιαίτερο λεύκωμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την 90χρονη.

90xroni kapelaki 3

Πηγή φωτογραφίας: Facebook @UPMC Western Maryland

Όταν η Jeanie το παρέλαβε, συγκινήθηκε. Το UPMC Western Maryland δημιούργησε και ένα αφιερωματικό βίντεο προς τιμήν της, το οποίο και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νοσοκομείου. Στο βίντεο, η 90χρονη δήλωσε ότι ελπίζει να φτιάσει και τα 100 και ότι όσο ζει θα συνεχίζει να πλέκει σκουφάκια για νεογέννητα.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όλο αυτό θα μπορούσε να φτάσει τόσο μακριά» αναφέρει. «Αισθάνομαι υπερήφανη που κάνοντας αυτό, μπορώ να προσφέρω ζεστασιά στα παιδιά τις πρώτες ώρες της ζωής τους».

Η Jeanie Shaffer παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και συγκινεί με την ανιδιοτελή προσφορά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved