Ελένη Χατζίδου: Να τι δεν αποχωρίζεται η Μελίτα ποτέ

Το μικρό Μελιτάκι είναι σκέτη γλύκα όσο μεγαλώνει!

Ελένη Χατζίδου: Να τι δεν αποχωρίζεται η Μελίτα ποτέ

Ο μπαμπάς Ετεοκλής βρίσκεται στο γύρισμα και η μαμά Ελένη περνά ατελείωτο χρόνο με το γλυκό της κορίτσι και κάνουν πολλά πράγματα μαζί. Τρώνε φακόρυζο, γυμνάζονται, παίζουν, μαζεύουν τα μανταλάκια από το μπαλκόνι και πίνουν καφεδάκι στο σπίτι της Έλσας και της Άννας.

Και ενώ μπορεί η Ελένη Χατζίδου να έχει μάτια μόνο για το μικρό της μωρό, η Μελίτα έχει μάτια μόνο για τις πιπίλες της. Εκείνες δεν αποχωρίζεται ποτέ και μάλιστα τις έχει δυο-δυο. Έτσι! Για να μην ξεμένει ποτέ.

Πολλά παιδιά που είναι εθισμένα (γιατί για εθισμό και ευχαρίστηση πρόκειται) θέλουν να έχουν εφεδρικές πιπίλες σε περίπτωση που κάποια πέσει ή κάποια χαθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την μικρή Μελίτα.

eleni xatzidou pipila 2

Η Ελένη Χατζίδου μπορεί να το ανέφερε μόνο μια φορά στην πρωινή ανάρτηση που έκανε χθες το πρωί, όμως εμείς (λαγονικά μαμάδες μας φωνάζουν) παρατηρήσαμε ότι οι πιπίλες βρίσκονται κοντά στην Μελίτα σε ό,τι και αν κάνει.

"Η πιπίλα πάντα δίπλα μας, να δω πώς θα την κόψουμε", αναρωτήθηκε η Ελένη Χατζίδου στο πρώτο της post και στα επόμενα που δημοσίευσα αργά το απόγευμα εμείς παρατηρήσαμε ότι οι πιπίλες βρίσκονταν δυο-δυο πλάι της. Ακόμη και όταν έτρωγε όπως θα δείτε και εσείς το τέλος του άρθρου.

Πότε, πώς και γιατί πρέπει οι γονείς να κόβουν την πιπίλα

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, λοιπόν, συστήνει τη χρήση της πιπίλας μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μωρού καθώς μετά από αυτήν την ηλικία αυξάνονται οι πιθανότητες για:

  • κακή σύγκλειση των δοντιών και προβλήματα στην άρθρωση
  • μειωμένες προσπάθειες για βάβισμα «μπαμπάλισμα» (6-12 μηνών μωρό που φορά την πιπίλα και εκτός ύπνου), αλλά και μίμηση ήχων και λέξεων καθώς είναι το στόμα «βουλωμένο»
  • συχνές ωτίτιδες, άρα περίοδοι που το παιδί έχει μειωμένη ακοή και ως αποτέλεσμα δεν ακούει καθαρά την ομιλία από τους ανθρώπους
  • ανώριμο μηχανισμό κατάποσης- κινήσεις της γλώσσας που είναι απαραίτητες για την ομιλία

Ελένη μας, δες εδώ μερικούς τρόπους που ίσως σε βοηθήσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved