Μαμά ζητά από τον 7χρονο γιο της να πληρώνει ενοίκιο και λογαριασμούς (vid)

  • To βίντεο μαμάς που εξηγεί γιατί ζητά από τον μόλις 7 χρονών γιο της να συμμετέχει στα έξοδα του σπιτιού, έγινε viral στο TikTok.
  • Από το χαρτζιλίκι που του δίνει, ο μικρός πρέπει να πληρώνει για το ενοίκιο, τους λογαριασμούς ρεύματος και το ίντερνετ.
  • Το βίντεο πυροδότησε έντονες συζητήσεις μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου.
Μαμά ζητά από τον 7χρονο γιο της να πληρώνει ενοίκιο και λογαριασμούς (vid)

Μια μητέρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ μοιράστηκε στο διαδίκτυο μια και όχι και τόσο συνηθισμένη γονεϊκή πρακτική. Όπως ανέφερε σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok, ζητά από τον 7χρονο γιο της να συμμετέχει στα έξοδα του σπιτιού. Συγκεκριμένα, του ζητά να της δίνει χρήματα για το ενοίκιο και το ηλεκτρικό στο τέλος κάθε μήνα.

Και πριν αναρωτηθείτε από πού βρίσκει ένα τόσο μικρό παιδί τα χρήματα, η μαμά δίνει εξηγήσεις.

Ο γιος της έχει καθημερινά την υποχρέωση να κάνει ορισμένες δουλειές στο σπίτι . Εάν τις ολοκληρώσει, πληρώνεται με ένα δολάριο την ημέρα.

Στο τέλος κάθε μήνα, έχει να πληρώσει λογαριασμούς, όπως το ενοίκιο, το ηλεκτρικό ρεύμα για το δωμάτιό του και επίσης το ίντερνετ για το iPad του.

« Καταλαβαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μήνα έχει στην ουσία δύο κουμπαράδες. Έναν για τους λογαριασμούς κι έναν για την “διασκέδασή” του», αναφέρει η μητέρα του.

Όμως, αυτά τα χρήματα που κέρδισε σκληρά o πιτσιρικάς, η μητέρα του δεν τα κρατά για τον εαυτό της ή για να πληρώσει όντως τους λογαριασμούς. Στην πραγματικότητα τα βάζει σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό του γιου τους.

« Δεν κάνω τίποτα με τα χρήματά του, εκτός από το να τα βάζω στον λογαριασμό του στη τράπεζα. Με αυτό τον τρόπο ο γιος μου μαθαίνει την αξία του χρήματος και την υπευθυνότητα», τονίζει η μητέρα του αγοριού.

Δηλώνει δε ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα κι ελπίζει με το βίντεό της να μπορέσει να βοηθήσει κι άλλους γονείς με μικρά παιδιά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να επαινέσουν την μητέρα που έμαθε στο παιδί της την αξία των χρημάτων και πώς τα αγαθά κόποις κτώνται ενώ άλλοι, αν και εκτίμησαν τα κίνητρά της, δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι δεν χρειάζεται τα παιδιά να αγχώνονται από αυτή την ηλικία για τέτοια ζητήματα.

« Εντάξει, αλλά είναι επτά ετών. Γιατί να μην το αφήσουμε να είναι παιδί και να μπει σε αυτή τη διαδικασία όταν μπει στην εφηβεία;», διερωτήθηκε ένας χρήστης του ΤikTok.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved