Γιώργος Χρανιώτης: Μικρός εξερευνητής ο γιος του - Δείτε πώς τον φωτογράφισε

«Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές της ζωής και της περιπέτειας ……ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ!!!!!!», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός στο Instagram.

Γιώργος Χρανιώτης: Μικρός εξερευνητής ο γιος του - Δείτε πώς τον φωτογράφισε

Εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου είναι ο Γιώργος Χρανιώτης.

Ο ηθοποιός επισκέφτηκε με την οικογένειά του, τη γενέτειρα της Γεωργίας Αβασκαντήρα και ενθουσιάστηκε με τη λίμνη Τριχωνίδα.

Λίμνη Τριχωνίδα και βιοποικιλότητα

Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου, ενώ εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5 χλμ. και μέγιστο βάθος 58 μ. Τα νερά της ανανεώνονται συνεχώς μέσω πηγών κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, ενώ μέσω τάφρου, παροχετεύονται στην παρακείμενη λίμνη Λυσιμαχία και από εκεί χύνονται στον ποταμό Αχελώο. Για το λόγο αυτό θεωρείται μια από τις πιο καθαρές λίμνες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη el.wikipedia.org, πέρα από την φυσική της ομορφιά η περιοχή διαθέτει και μεγάλη βιοποικιλότητα. Η Τριχωνίδα αποτελεί μία από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που συναντάται η βίδρα. Η λίμνη διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια ορνιθοπανίδα καθώς έχουν παρατηρηθεί σε αυτή περισσότερα από 200 είδη πουλιών μερικά από τα οποία ιδιαίτερα σπάνια όπως ο πορφυροτσικνιάς.Η Τριχωνίδα φιλοξενεί επίσης 25 είδη ψαριών, 11 από τα οποία είναι ενδημικά στην Ελλάδα. Ένα είδος ψαριού, που απαντάται μόνον στην λίμνη Τριχωνίδα είναι και ο Νανογωβιός. Πρόκειται για μικρό ψάρι, το οποίο έχει μήκος κοντά στα πέντε εκατοστά, και ζει στα νερά της παραλίας. Στις όχθες της λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πικροδάφνες.

trixonida

φώτο: Instagram @gavaskantira

Οικογενειακή εξόρμηση στην Τριχωνίδα

Ο Γιώργος Χρανιώτης εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψή του στο Αγρίνιο για να γνωρίσει και να εξερευνήσει τις γύρω περιοχές. Και όπως έγραψε, εντυπωσιάστηκε από τη λίμνη και το τοπίο.

«Κυριακή στο εξωτικό Αγρίνιο, γενέτειρα της @gavaskantira .Και λέω εξωτικό, χωρίς ίχνος ειρωνίας ,γιατί στην λίμνη Τριχωνίδας που είμαστε το τοπίο είναι πραγματικά εξωπραγματικό και η φύση οργιαστική. Ποτέ μην κρίνετε έναν τόπο ,αν δεν τον εξερευνήσετε πρώτα. Και πιστέψτε με-όρεξη να υπάρχει και ποδαράκια ενεργοποιημένα-αν ψάξετε ,θα βρείτε πολλές «μυστικές» τοποθεσίες ,δίπλα απ’ τον αγαπημένο σας τόπο. Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές της ζωής και της περιπέτειας ……ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ!!!!!! #agrinio #agriniocity #trihonida #trihonidalake #family #familytime #fun #goodtimes».

Μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην περιοχή με τον μικρό τις οποίες μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved