Σοφία Νομικού: Η δραστηριότητα που κάνει με την κόρη της κάθε πρωί

Μία δραστηριότητα πολύ ωφέλιμη, ακόμη και για παιδιά βρεφικής ηλικίας.

Σοφία Νομικού: Η δραστηριότητα που κάνει με την κόρη της κάθε πρωί

Τη Σοφία Νομικού τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από την εκπομπή Super Makeover. Η hair colorist και συνεργάτης της Δούκισσας Νομικού έγινε μαμά τον περασμένο Ιούλιο. Τα χαρμόσυνα νέα για τη γέννηση του μωρού της, είχε ανακοινώσει η ίδια με μία ανάρτησή της στο Instagram:

«Μετά από 24 ώρες αγωνίας, πόνου και συγκίνησης, ήρθε στην αγκαλιά μας το πιο γλυκό φατσάκι και τα ξέχασα όλα. Καλώς ήλθες μικρή μας Νίκολα! Τη στιγμή που γεννήθηκες εσύ, γεννήθηκαν και δύο γονείς! Μας πλημμύρισες με αγάπη και χαρά! #bestdayofmylife» έγραψε τότε.

sofia nomikou proti foto mwrou

Τους τελευταίους δύο μήνες, η νέα μαμά απολαμβάνει τη μητρότητα και την κάθε στιγμή με την κορούλα της. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέσα από τις συχνές αναρτήσεις της στα social media. Η Σοφία Νομικού είναι αρκετά ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάθε τόσο μοιράζεται στιγμιότυπα από τη νέα της καθημερινότητα, η οποία περιλαμβάνει, βόλτες και γυμναστική με την μπέμπα της, παιχνίδια και πολλές αγκαλιές.

Την πιο πρόσφατη φωτογραφία με το μωρό της, τη Νικολά, δημοσίευσε η νέα μαμά λίγες μέρες πριν. Σε αυτήν μάλιστα έδειξε στους διαδικτυακούς της φίλους τη δραστηριότητα που απολαμβάνουν κάθε πρωί. Ποια είναι αυτή; Το διάβασμα!

«Το πρωί διαβάζουμε, μας αρέσει πολύ. Τα μωρά θέλουν κάθε μέρα να μαθαίνουνε νέα πράγματα για τον κόσμο τους!»

sofia nomikou kori diavasma 3

Διάβασμα: Ποια τα οφέλη για τα παιδιά ήδη από τη βρεφική τους ηλικία;

Η μικρή Νικολά είναι μόλις δύο μηνών, δεν έχει όμως καμία σημασία, καθώς τα οφέλη του διαβάσματος ήδη από τη βρεφική ηλικία, είναι πολλά. Σύμφωνα με έρευνες, το διάβασμα στα μωρά είναι πολύ σημαντικό για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσα; και για την ανάπτυξη των λεκτικών δεξιοτήτων. Η περίοδος από τη γέννηση μέχρι και την ηλικία των 3 ετών, θεωρείται καθοριστική για την ανάπτυξη του λόγου.

Και στα παιδιά νηπιακής ηλικίας όμως, το διάβασμα έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη προσαρμογή στο σχολείο. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους διαβάζουν κάθε μέρα, αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε σχέση με τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τους διαβάζουν καθόλου ή ελάχιστα. Επιπλέον, τα παιδιά που εντάσσουν το διάβασμα από νωρίς στη ζωή τους, έχει αποδειχθεί ότι τα πάνε πολύ καλά στην ανάγνωση και ότι έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες μαθηματικές ικανότητες. Η συγκεκριμένη έρευνα διήρκησε έξι χρόνια και συμμετείχαν 4.000 παιδιά, ηλικίας 4 με 5 ετών.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Σοφίας Νομικού με την μπέμπα της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved