Σάββας Πούμπουρας:Η κόρη του μουτζούρωσε το σημειωματάριό του- Πώς αντέδρασε

Τι κάνει η Κύνθια και ο μπαμπάς της λιώνει.

Σάββας Πούμπουρας:Η κόρη του μουτζούρωσε το σημειωματάριό του- Πώς αντέδρασε

Είναι γνωστό ότι ο Σάββας Πούμπουρας είναι ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των αναρτήσεων που κάνει είναι και για την κόρη του Κύνθια την οποία λατρεύει.

Παρότι αποφεύγει να δείχνει χαρακτηριστικά του προσώπου της, έχει μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους πολλές στιγμές με την κόρη του. Κάνουν άλλωστε τόσα πολλά πράγματα μαζί: από το να ταξιδεύουν οι δυο τους μέχρι να μαστορεύουν.

poumpouras

Ο γνωστός παρουσιαστής απολαμβάνει πολύ αυτές τις στιγμές με την κόρη του και συχνά παροτρύνει και άλλους γονείς να ζήσουν το τώρα με τα παιδιά τους κα να μην αναβάλλουν να κάνουν πράγματα.

Ο ίδιος αυτό τουλάχιστον προσπαθεί, και έχει καταφέρει να βρει τις ισορροπίες με την Kύνθια η οποία θα γίνει 2 ετών τον προσεχή Δεκέμβρη.

Ένα από τα πολλά, χαριτωμένα, περιστατικά που έχει μοιραστεί μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είναι κι αυτό που συνέβη με το σημειωματάριό του το οποίο μουτζούρωσε η κόρη του.

«Μπορεί να μου γεμίζει μουτζούρες το σημειωματάριό μου. Με λιώνει όμως όταν μου πετάει αυτοκολλητάκια για ξεκάρφωμα», έγραψε ο Σάββας Πούμπουρας.

poumpouras

Μπορεί οι μουτζούρες των παιδιών να αποκαλύπτουν κάτι για τον χαρακτήρα τους;

Αν ρωτήσεις ένα μικρό παιδί που μόλις έχει αρχίσει να κάνει ακαθόριστες γραμμούλες και διάφορα σχέδια, τι είναι αυτό που ζωγράφισε, δεν θα απαντήσει μουτζούρα, αλλά μια κούκλα, ένα αυτοκίνητο και ότι άλλο θεωρεί εκείνο πως βλέπει μέσα από τη δική του οπτική.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολεγίου της Βρετανίας, απέδειξαν ότι ο τρόπος που ζωγραφίζει ένα 4χρονο παιδί μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για τον δείκτη νοημοσύνης κατά την ενηλικίωσή του. Οι ερευνητές μελέτησαν 7.752 ζευγάρια μονοζυγωτικών και ετεροζυγωτικών διδύμων (συνολικά 15.504 παιδιά) από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο (MRC) και διαπίστωσαν ότι η σχέση μεταξύ ζωγραφικής και της αργότερα νοημοσύνης επηρεάζεται από τα γονίδια.

‘Οπως δήλωσε η επικεφαλής ψυχίατρος της έρευνας Δρ. Ρόζαλιντ Άρντεν,«η δοκιμασία "Ζωγράφισε ένα παιδί" είναι μια πειραματική μέθοδος που χρησιμοποιείται από το 1920 και οι συσχετισμοί ανάμεσα σ' αυτήν και την εξυπνάδα του παιδιού έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Η ικανότητα να αναπαράγουμε φιγούρες είναι κάτι που διαθέτει μόνο ο άνθρωπος και αποτελεί έκφραση των γνωστικών δεξιοτήτων μας -ακριβώς όπως η γραφή- που επέτρεψε στο ανθρώπινο είδος να αποθηκεύει πληροφορίες για να χτίσει πολιτισμό».

Εκείνο που είναι σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού είναι να έχει μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Και ο Σάββας Πούμπουρας φροντίζει αν μη τι άλλο η κόρη του να έχει μια καθημερινότητα με πολλά ερεθίσματα και πολύ αγάπη.

Δείτε μερικές από τις πρόσφατες στιγμές μπαμπά και κόρης στην gallery που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved