Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτό το φαγητό τρώνε τα παιδιά της με το ζόρι

…και με διαπραγμάτευση.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αυτό το φαγητό τρώνε τα παιδιά της με το ζόρι

Από τους μόνιμους «πονοκεφάλους» μιας μαμάς είναι τι να μαγειρεύει καθημερινά που να είναι θρεπτικό και να αρέσει στα παιδιά. Δύσκολη εξίσωση, γιατί συνήθως τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν μόνα τους να αποκλείουν από τη διατροφή τους ορισμένες τροφές λέγοντας ότι είναι «χάλια», « δεν μπορώ να καταπιώ ούτε μπουκιά», « μου έρχεται εμετός», και άλλα ωραία.

Εξαίρεση όπως φαίνεται δεν αποτελούν τα παιδιά της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Η γνωστή παρουσιάστρια φροντίζει να έχουν τα παιδιά της μια ισορροπημένη διατροφή με λαχανικά και όσπρια. Αυτό θέλει η ίδια, γιατί η Νάγια, η Μαίρη και ο Γιάννης, έχουν τις δικές τους προτιμήσεις στο φαγητό.

Χθες λοιπόν η μαμά Σταματίνα σέρβιρε στα παιδιά της αρακά και δεν ενθουσιάστηκαν. Το αντίθετο. Δεν άδειασαν το πιάτο τους και η παρουσιάστρια αναρωτήθηκε αν είναι μόνο τα δικά της παιδιά που δεν τρώνε το συγκεκριμένο φαγητό.

«Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδιά…Τα παιδιά μου όμως τρώνε με το ζόρι τον αρακά και με διαπραγμάτευση», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε.

tsimtsili

Τα οφέλη του αρακά και τρόποι να το εντάξετε στη διατροφή των παιδιών

Ο αρακάς θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα όσπρια καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Είναι δε ένα εύπεπτο όσπριο και μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή των παιδιών ήδη από τον έκτο μήνα ζωής τους, όταν δηλαδή ξεκινάνε να καταναλώνουν τις πρώτες στέρεες τροφές.

Ειδικότερα

  • Είναι πλούσιος σε σίδηρο
  • Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό
  • Κάνει καλό στα μάτια
  • Κάνει καλό στην επιδερμίδα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψετε τον αρακά κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές συνταγές που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, ακόμα και αυτά που είναι δύσκολα στο φαγητό τους. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι από τις μαμάδες που μαγειρεύουν για και με τα παιδιά της. Μάλιστα αρκετές φορές έχει μοιραστεί με τους followers της στιγμές από την κουζίνα μαζί τους. Δείτε τις στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved