Μια πολική αρκούδα θηλάζει τα μωρά της για πάνω από 7 μήνες χωρίς να φάει

Ου άου! Φανταστείτε να μην τρώτε για επτά μήνες...

Μια πολική αρκούδα θηλάζει τα μωρά της για πάνω από 7 μήνες χωρίς να φάει

Οι θηλυκές πολικές αρκούδες στον κόλπο Hudson, περνούν αξιοσημείωτες περιόδους νηστείας και μάλιστα την μεγαλύτερη πιο γνωστή περίοδο από οποιοδήποτε άλλο είδος θηλαστικών. Αυτή η περίοδος νηστείας κατά μέσο όρο συμβαίνει περίπου 180 έως 186 ημέρες.

Στον κόλπο Hudson, οι έγκυες αρκούδες μπορούν να μείνουν νηστικές για 240 ημέρες. Η μακρά περίοδος νηστείας καθιστά αυτό το είδος ιδιαίτερα ευάλωτο σε περιβαλλοντικές αλλαγές, όπως το θερμό κλίμα, γεγονός που μειώνει τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν τα αποθέματα λίπους που χρειάζονται για να επιβιώσουν νηστικές και να φέρουν σε πέρας μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.


https://www.instagram.com/p/CPl8LE8N5my/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν γεννιούνται τα μικρά, εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους. Μένουν στο κρησφύγετο μαζί της και τα θηλάζει με το πλούσιο γάλα της μέχρι την άνοιξη και μέχρι να εμφανιστούν αρχίζοντας να εξερευνούν τον κόσμο καθώς εκείνη βγαίνει στον πάγο για να πιάσει τις φώκιες που χρειάζεται για να αναπληρώσει το βάρος που έχει χάσει κατά τη διάρκεια της περιόδου που δεν έτρωγε τίποτε απολύτως.


https://www.instagram.com/p/CJUTZhyllR_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα επόμενα δύο χρόνια, τα μικρά θα μάθουν από τη μητέρα τους πώς να πιάνουν τα ίδια τις φώκιες και να αναπτύσσουν τις άλλες δεξιότητες που απαιτούνται για να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν. Συνήθως τα μικρά μένουν με τη μητέρα τους μέχρι να γίνουν δυόμισι ετών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μένουν για ένα χρόνο περισσότερο ή ένα χρόνο λιγότερο.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ

πηγή: National Wildlife Federation

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved