Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Ο γιος του έκανε τα πρώτα του βήματα

Ο Αναστάσης, κρατώντας το χέρι της μαμάς του, περπάτησε!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Ο γιος του έκανε τα πρώτα του βήματα

Για τον γονιό η κάθε πρώτη στιγμή του παιδιού του είναι ξεχωριστή: το πρώτο χαμόγελο, η πρώτη λέξη, η πρώτη αγκαλιά.

Και όταν έρχεται η στιγμή που θα κάνει τα πρώτα του βήματα προς την …ανεξαρτησία τότε η χαρά των γονιών αλλά και η συγκίνηση είναι απερίγραπτη.

Μεγάλη ήταν και η χαρά του Αλέξανδρου Μπουρδούμη βλέποντας τον γιο του να περπατάει δειλά δειλά. Κρατώντας τη μαμά του Λένα Δροσάκη από το χέρι, ο μικρός Αναστάσης, προσπαθεί να μη χάσει την ισορροπία του.

bourdoumis gios

Τα πρώτα βήματα του μωρού

Τα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα, βήματα μεταξύ 9 και 15 μηνών. Συνήθως κάθε παιδί ακολουθεί την ίδια σειρά σταδίων.

  • Στους 6 μήνεςτο μωρό αρχίζει να λύνει το παζλ για το πώς να χρησιμοποιήσει τους μυς στον κορμό του για να παραμείνει σε όρθια θέση.
  • Τράβηγμα σε στάση όρθια. Σε αυτό το στάδιο ο χρόνο ποικίλλει. Πολλά μωράκια ξεκινούν την προσπάθεια από τον δέκατο μήνα.
  • Προκειμένου να σταθεί, πρέπει να ενεργοποιήσει πολλούς μυς. Αλλά για να περπατήσει, τελικά χρειάζεται να χαλαρώσει τους γοφούς και τα γόνατα
  • Εάν το παιδί σας είναι 16 μηνών και δεν έχει περπατήσει, μιλήστε στο γιατρό σας. Διαφορετικά, προσπαθήστε να μόνοι σας να το προκαλέσετε με διάφορα παιχνίδια (πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας)
  • Το περπάτημα μπορεί επίσης να επηρεαστεί από μέγεθος του μωρού. Τα μεγαλύτερα μωρά συχνά περπατούν αργότερα επειδή χρειάζονται περισσότερη δύναμη για να σταθούν όρθια από ένα μικρότερο μωρό.
  • Δεν είναι ασυνήθιστο για τα μωρά να εναλλάσσονται ανάμεσα στο μπουσούλημα και το περπάτημα. Εάν το μωρό σας βλέπει κάτι σε ολόκληρο το δωμάτιο που απαιτεί την άμεση προσοχή του, μπορεί να πάει μπουσουλώντας αφού το περπάτημα πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο.
  • Τα μωρά μαθαίνουν να περπατούν πιο εύκολα αν δεν φορούν παπούτσια, επειδή τα γυμνά πόδια επιτρέπουν άμεση επαφή με το πάτωμα. Όταν πηγαίνετε βόλτες, βέβαια, το μωρό χρειάζεται παπούτσια. Ψάξτε για ένα ζευγάρι με ευέλικτες σόλες.

Ο Αναστάσης τον περασμένο Ιούλιο γιόρτασε τα πρώτα γενέθλιά του. Οι γονείς του, μοιράζονται αρκετά στιγμιότυπα από τη ζωή μαζί του, φροντίζοντας να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Από τις μέχρι σήμερα αναρτήσεις τους, μπορούμε να πούμε ότι ο μικρός έχει πάρει τα χρώματα και των δύο γονιών του, με αυτά της μητέρας του να υπερτερούν. Οι φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί το αποδεικνύουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved