Χριστίνα Μπόμπα: Έκοψε τη ζάχαρη ενώ θηλάζει και το κοινό διχάστηκε

Πρέπει ή όχι να κάνετε το challenge που κάνει η Χριστίνα Μπόμπα εάν θηλάζετε;

Χριστίνα Μπόμπα: Έκοψε τη ζάχαρη ενώ θηλάζει και το κοινό διχάστηκε

Οι δίδυμες κόρες του Σάκη Τανιμανίδη και της Χριστίνας Μπόμπα γεννήθηκαν στις 23 Ιουνίου. Οι τελευταίοι μήνες για τη νέα μαμά περιλαμβάνουν πολύ ξενύχτι, κούραση, όμως απολαμβάνει την κάθε στιγμή.

Και οι δύο γονείς μας έχουν συνηθίσει στις συχνές αναρτήσεις και το τελευταίο διάστημα, στις περισότερες από αυτές πρωταγωνιστούν τα δύο μωρά τους. Η Χριστίνα Μπόμπα δημοσιεύει φωτογραφίες από τις βόλτες τους, την καθημερινότητα στο σπίτι, αλλά και το πώς βιώνει η ίδια το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό.

xristina mpompa diduma komountai 3

Το νέο challenge της Χριστίνας Μπόμπα

Ένα νέο challenge ξεκίνησε η διάσημη μαμά. Μέσα από ενα Instagram Story που έκανε αρχικά ο Σάκης Τανιμανίδης, η Χριστίνα Μπόμπα δεσμεύτηκε ότι για έναν μήνα θα κόψει τελείως τη ζάχαρη. Στόχος της είναι σιγά σιγά να ξαναβρεί τη φόρμα της και όπως φαίνεται οι διαδικτυακές της φίλες διχάστηκαν. Η νέα μαμά έλαβε διάφορα μηνύματα από άλλες μαμάδες, πολλά από τα οποία έλεγαν ότι η περίοδος του θηλασμού δεν είναι η κατάλληλη για να κοπεί η ζάχαρη από τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας.

mpompa files

H Χριστίνα Μπόμπα πάντως ξεκίνησε δυναμικά τη διατροφή και μάλιστα χθες μοιράστηκε μία συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που έφτιαξε χωρίς καθόλου ζάχαρη.

mpmpa suntagi gia gluko

Τι απαντούν οι ειδικοί; Πρέπει να κόβουμε τη ζάχαρη στον θηλασμό;

Την περίοδο του θηλασμού, η μητέρα έχει ανάγκη από θρεπτικά συστατικά και ο οργανισμός στέλνει τα αντίστοιχα μηνύματα. Οι λιγούρες για κάτι γλυκό είναι κάτι σύνηθες, όχι όμως γιατί ο οργανισμός χρειάζεται ζάχαρη, αλλά γιατί έχει ανάγκη από περισσότερο χρώμιο και μαγνήσιο, δύο θρεπτικά συστατικά που ισορροπούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το χρώμιο και το μαγνήσιο βρίσκονται σε μικρές ποσότητες σε πληθώρα λαχανικών και φρούτων για αυτό και τα συγκεκριμένα τρόφιμα δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας.

Επίσης, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα προκαλεί και η έλλειψη πρωτεΐνών και υδατανθράκων. "Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για την παραγωγή της λακτόζης" αναφέρει η μαία Patricia Dodge για αυτό και η θηλάζουσα μητέρα δεν πρέπει να τους στερείται.

Οι ειδικοί ωστόσο συνιστούν την αποφυγή της κατανάλωσης απλών υδατανθράκων που βρίσκονται στα γλυκά, το λευκό ψωμί, τα δημητριακά με ζάχαρη και άλλα αντίστοχα προϊόντα, καθώς το σώμα μπορεί να τους επεξεργαστεί πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να πεινάτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, είναι καλύτερο να εντάξετε στη διατροφή σας τρόφιμα όπως τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης κ.α., τα οποία περιέχουν σύνθετους υδατάθρακες και μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα. Από τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας είναι επίσης σημαντικό να μη λείπουν οι τρόφές πλούσιες σε καλά λιπαρά, όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια, τα οποία επίσης βοηθούν στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος και ενισχύουν τη σύστασή του.

Η ισορροπημένη διατροφή συνεπώς είναι το Α και το Ω την περίοδο του θηλασμού και εάν θέλετε να χάσετε βάρος, μην ξέχνάτε ότι κατά τον θηλασμό η θηλάζουσα μητέρα μπορεί να ακάψει 400 με 500 θερμίδες την ημέρα. Η διακοπή της ζάχαρης είναι κάτι δύσκολο, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και πολλές μαμάδες, όμως εάν τα γλυκά αντικατασταθούν με άλλα τρόφιμα που δίνουν την απαραίτητη για τη νέα μαμά ενέργεια και αλλά πολύτιμα θρπετικά συστατικά, δεν είναι κάτι ανέφικτο.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης με τις κόρες τους στην gallery που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από self.com / mumsnet.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved