Νίκη Κεραμέως: Ο μεγάλος της γιος επιλέγει παιδικά βιβλία

Η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε με τον γιο της το 49ο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο.

Νίκη Κεραμέως: Ο μεγάλος της γιος επιλέγει παιδικά βιβλία

Όπως κάθε εργαζόμενη μητέρα, έτσι κι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της, προσπαθεί να βρίσκει χρόνο για την οικογένειά της και ειδικά για τους γιους της.

Ο Κωνσταντίνος είναι 3 ετών και ο Λουκάς 5 ετών. H υπουργός, γενικά αποφεύγει τις συχνές αναρτήσεις με τα παιδιά της, ανά διαστήματα, ωστόσο, δημοσιεύει στιγμιότυπα μαζί τους.

Χθες λοιπόν, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, φωτογραφίες από την επίσκεψη της στο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο. Μαζί της ήταν ο μεγάλος της γιος, Λουκάς. Το φεστιβάλ, που πέρυσι είχε ακυρωθεί λόγω πανδημίας, άνοιξε τις πύλες του στις 3 Σεπτέμβρη και ολοκληρώθηκε χθες βράδυ.

nkerameus me gio1

Η Νίκη Κεραμέως ήταν εκεί με τον γιο της γράφοντας στη λεζάντα των φωτογραφιών:

«Σήμερα, στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με τον Λουκά. Μετά από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, το Φεστιβάλ Βιβλίου επέστρεψε, και το Ζάππειο γέμισε ξανά με μικρούς και μεγάλους, σε μια συνάντηση-σταθμό για το βιβλίο, τη σημασία του, την ανεκτίμητη προσφορά του σε όλους μας. Φύγαμε με υπέροχα βιβλία και ακόμη περισσότερη όρεξη για διάβασμα! Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Και του χρόνου».

nkerameus me gio

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το διάβασμα

Το διάβασμα στη συνείδηση των παιδιών συνοδεύεται από «πρέπει»: «Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις, πρέπει να μελετήσεις». Αυτό ακούνε από την πρώτη δημοτικού και για το υπόλοιπο της σχολικής ζωής τους.

Για να μπορέσετε να εμφυσήσετε στο παιδί την αγάπη για το διάβασμα, θα πρέπει να δώσετε εσείς το παράδειγμα. Είναι σημαντικό να βλέπει το παιδί τους γονείς του να διαβάζουν. Για να το παροτρύνετε, μπορείτε να ζητήσετε να σας φέρει το αγαπημένο του βιβλίο για να το ξεφυλλίσετε ή να του το διαβάσετε την ώρα του ύπνου.Όταν ξεκινήσει το διάβασμα καλό είναι να του ζητάτε να σας διαβάζει καθημερινά το μάθημά του φωναχτά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό αν δυσκολεύεται να διαβάσει ή όχι.

Όσον αφορά τα εξοσχολικά βιβλία, πρέπει να φροντίζετε ώστε να είναι κατάλληλα για την ηλικία του. Βέβαια υπάρχουν παιδιά που μπορούν να διαβάζουν βιβλία που είναι για μεγαλύτερη ηλικία , ωστόσο, κατά γενική ομολογία, τα βιβλία καλό είναι να επιλέγονται με γνώμονα την ηλικία.

Η θεματολογία των βιβλίων πρέπει να είναι πλούσια και ανάλογα με το χαρακτήρα του παιδιού: να του εξάπτουν τη φαντασία και να του μαθαίνουν νέα πράγματα με έναν απλό και κατανοητό τρόπο.

Αν για κάποιο λόγο αρνούνται να διαβάσουν, δεν τα πιέζετε, γιατί ενδεχομένως θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Δική σας υποχρέωση είναι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η μάθηση και η γνώση για τη ζωή τους.

H υπουργός Παιδείας προσπαθεί να δίνει όσα περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά της ενώ γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι σε αυτές τις ηλικίες το παιχνίδι. Δείτε στη gallery που ακολουθεί στιγμές από την καθημερινότητα μαζί τους, όπως τις έχει μοιραστεί με τους ακολούθους της στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved