Το λάθος που έκανε η Χριστίνα Μπόμπα με τις δίδυμες κόρες της

Έπαθε "Μαρία Ηλιάκη" η Χριστίνα Μπόμπα και εξομολογήθηκε σε ένα insta story το λάθος που έκανε με τις μικρές και που όπως είπε δεν θα κάνει ποτέ ξανά.

Το λάθος που έκανε η Χριστίνα Μπόμπα με τις δίδυμες κόρες της

Ποιο ήταν αυτό το λάθος; Φυσικά να μην κάνει μπάνιο τις δίδυμες κόρες της, με αποτέλεσμα να χαλάσει τη ρουτίνα τους και φυσικά τα κορίτσια να ξυπνήσουν μέσα στην νύχτα.

Όσες είστε μαμάδες, με μεγάλα ή μικρότερα παιδιά ξέρετε πόσο σημαντική είναι η ρουτίνα, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον για τα μωρά που θέλουν τη ρουτίνα τους για να είναι ήρεμα και για να νιώθουν ασφάλεια.

Ακούστε όλα όσα είπε στο βίντεο παρακάτω:



Φυσικά και απόψε δεν έκανε το ίδιο λάθος. Με μια ανάρτησή της, έδειξε πόσο ήρεμα κοιμόντουσαν τα κορίτσια της και φυσικά ότι ήταν μπανιαρισμένα και όχι "μπανταρισμένα" όπως γράφει στην ανάρτησή της. Ο άτιμος ο κορέκτορας έκανε πάλι το μικρό του θαυματάκι και οι θαυμάστριες της Χριστίνας Μπόμπα, έσπευσαν να της το επισημάνουν.

xristina mpompa didimes 1
xristina mpompa didimes 2

Βραδινή ρουτίνα ύπνου - Γιατί είναι σημαντική

Για το νεογέννητο , που δεν μπορεί ακόμη να διαχωρίσει το πρωί από το βράδυ, η καθιέρωση μιας ρουτίνας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού του.

Αυτό υποστηρίζει η Rose Kavo, PhD, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Κολλέγιο Bank Street of Education στη Νέα Υόρκη.

Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταΐζετε το νεογέννητο μωρό σας κοιτάζοντας το ρολόι ή να προσπαθείτε να καθιερώσετε μια σταθερή ώρα για τον ύπνο. Τους πρώτους μήνες, τα περισσότερα βρέφη είναι πολύ ανώριμα σωματικά για να ακολουθήσουν τέτοια μοτίβα. Αφήστε το μωρό να κοιμηθεί όταν θέλει, αλλά αρχίστε να έχετε μικρές καθημερινές συνήθειες, όπως να το εκθέτετε στο φως του ήλιου όταν είναι ξύπνιο, ώστε ν' αρχίσει να διαφοροποιεί τη μέρα από τη νύχτα.

Επίσης, το βράδυ είναι καλό να υπάρχει μια ρουτίνα όπως μπάνιο πριν το φαγητό και χαμηλός φωτισμός στο δωμάτιο. Στόχος είναι με την πάροδο του χρόνου, το μωρό να συνδέσει αυτά τα στοιχεία με τον ύπνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ρουτίνες επιβάλλουν κάποια τάξη στο χάος της παιδικής ηλικίας. Αποδεικνύεται ότι χρησιμεύουν επίσης στην ενίσχυση της ανάπτυξης του παιδιού. «Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της κοινωνικοποίησης», λέει ο Larry Shapiro, PhD, συγγραφέας της του βιβλίου “Η μυστική γλώσσα των παιδιών: Πώς να καταλάβετε τι λένε πραγματικά τα παιδιά σας” . «Όταν ένα παιδί μαθαίνει ότι ήρθε η ώρα να πάει στο κρεβάτι, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες», τονίζει ο Larry Shapiro.

Ορισμένοι ειδικοί, συνιστούν ένα πρόγραμμα με τη σειρά « τάϊσμα, παιχνίδι, ύπνος». Ελπίζουν ότι, αν χρησιμοποιήσουν λίγο παιχνίδι για να χωρίσουν το φαγητό από τον ύπνο ( αντί να ταΐζουν πάντα πριν από τον ύπνο), θα βοηθήσουν το μωρό να μάθει να κοιμάται χωρίς να φάει όταν θα ξυπνήσει στις δύο τα ξημερώματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved