Χάρης Χριστόπουλος: Απολαυστική η φωτογραφία του γιου του εν ώρα φαγητού

"Αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με το φαγητό του ή όχι;" αναρωτιέται η Ανίτα Μπραντ.

Χάρης Χριστόπουλος: Απολαυστική η φωτογραφία του γιου του εν ώρα φαγητού

Ο γιος του Χάρη Χριστόπουλου και της Ανίτα Μπραντ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2020. Και οι δυο τους έχουν τρελή αδυναμία στο μικρό "Χριστοπουλάκι" όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά και αυτό είναι εμφανές σε κάθε φωτογραφία και βίντεο που δημοσιεύουν μαζί του στα social media.

Πιο ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η make up artist. Και ο διάσημος φωτογράφος, ωστόσο, δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες που απολαμβάνει μαζί με τον ενός έτους Χρήστο, όπως οι ποδηλατάδες, οι βόλτες και οι πολλές αγκαλιές.

xaris xristoupoulos gios 7

"Αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με το φαγητό τους ή όχι;"

Μία ακόμα φωτογραφία με το αγοράκι δημοσίευσε χθες η διάσημη μαμά. Ο μικρό Χρήστος κάθεται στο καρεκλάκι του και τρώει το φαγητό του έχοντας λερώσει μαλλιά, ρούχα και ό,τι υπάρχει γύρω του.

anita mprant gios fagito

"Αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με το φαγητό τους ή όχι" αναρωτιέται στην ανάρτησή της η Ανίτα Μπράντ και οι απόψεις στα σχόλια των διαδικτυακών της φίλων διίστανται.

sxolia anita mprant

Τι λένε πρόσφατες έρευνες;

Αφήνοντας το παιδί να ανακαλύψει νέες τροφές χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις, αποκτά θετικές εμπειρίες και τελικά δοκιμάζει με προθυμία νέες γεύσεις και υφές τις οποίες πιο πριν θα απέφευγε, λένε οι ειδικοί.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Public Health Nutrition, ερευνητές από την Φινλανδία αναφέρουν ότι υπάρχουν προγράμματα για παιδιά νηπιακής ηλικίας μέσα από τα οποία αποκτούν διατροφική εκπαίδευση με βάση τις αισθήσεις τους. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως την προετοιμασία μίας σαλάτας, την καλλιέργεια λαχανικών, εκδρομές για περισυλλογή φρούτων, αλλά και δραστηριότητες κατά τις οποίες τα παιδιά μυρίζουν, παρατηρούν και γεύονται νέες τροφές κάθε είδους κι έπειτα μοιράζονται τις εμπειρίες τους με άλλα παιδιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες επέλεγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά από έναν μπουφέ σε σχέση με τα άλλα. Μάλιστα, αυτό παρατηρήθηκε παρόλο που πολλά από τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικά στο φαγητό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι διατροφική εκπαίδευση η οποία βασίζεται στις αισθήσεις, βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τρόφιμα και να διασκεδάσει την ώρα του φαγητού.

Μπορεί λοιπόν παίζοντας το φαγητό, ένα γεύμα να μετατρέπεται σε μαραθώνιος και να λερώνονται πατώματα, έπιπλα, ρούχα κτλ, όμως σίγουρα υπάρχουν και σημαντικά οφέλη.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύει ο Χάρης Χριστόπουλος και η Ανίτα Μπραντ με τον γιο τους στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved