Σταματίνα Τσιμτσιλή: Οι κόρες της ετοιμάστηκαν από νωρίς για το σχολείο

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η γνωστή παρουσιάστρια.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Οι κόρες της ετοιμάστηκαν από νωρίς για το σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά είναι γεγονός. Οι μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, θα βρεθούν ξανά στις σχολικές αίθουσες κι όλοι ευχόμαστε κι ελπίζουμε αυτή η χρονιά να κυλίσει ομαλά χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού.

Μεταξύ των μαθητών που πήγαν σήμερα στο σχολείο είναι και οι κόρες της Σταματίνας Τσιμτσιλή και του Θέμη Σοφού.

Η Νάγια και η Μαίρη, ετοίμασαν τις σχολικές τους τσάντες από χθες το απόγευμα και η μητέρα τους μας τις έδειξε. Μάλιστα όπως είπε πριν από λίγο στην εκπομπή της Happy Day, κατά τη χθεσινή ημέρα είχαν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν για την έναρξη των σχολείων.

tsimtsili

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί

Πολλά παιδιά αλλάζουν τάξη και άλλα πάνε για πρώτη φορά σχολείο, όλα όμως χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα περίοδο. Αυτό είναι απολύτως φυσικό καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προσαρμογή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αλλαγή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στη ρουτίνα γι΄αυτό και εκδηλώνουν αγωνία και άγχος στις αλλαγές. Αν λοιπόν και το δικό σας παιδί δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον μπορείτε να το βοηθήσετε με τους εξής τρόπους:

  • Καθησυχάστε το
  • Να έχετε θετική συμπεριφορά
  • Ενημερωθείτε
  • Γνωρίστε τους κανόνες λειτουργίας
  • Αφιερώστε χρόνο στα παιδιά

Τις πρώτες μέρες, καλό είναι να είστε σχετικά «εύκαιροι». Μιλήστε μαζί του όταν γυρίσει από το σχολείο, ασχοληθείτε με το τί έκανε και πώς πέρασε, μην κανονίσετε όλα σας τα απογευματινά ραντεβού εκείνες τις μέρες, ούτε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι.... Ακόμη κι αν δε σας χρειαστεί, το να ξέρει ότι είστε εκεί θα του δώσει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά διαστήματα δημοσιεύει φωτογραφίες των παιδιών της κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο αλλάζουν καθώς περνά ο καιρός. Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες της Νάγιας και της Μαίρης, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved