Ηλεία: Νοσηλεύτρια υιοθετεί νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του

Συγκινεί το Πανελλήνιο η ιστορία του μικρού βρέφους που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του λίγο μετά τη γέννα.

Ηλεία: Νοσηλεύτρια υιοθετεί νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 4,5 μήνες, όταν μια γυναίκα από μεγάλη πόλη του νομού Ηλείας εισήχθη στο νοσοκομείο του Πύργου για να γεννήσει. Η μητέρα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και λίγο μετά τον τοκετό έφυγε από το νοσοκομείο, εγκαταλείποντας το μωρό της, για προσωπικούς όπως ανέφερε λόγους.

Κατά την εισαγωγή, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Πατρίς» και του antenna.gr, η γυναίκα συνοδευόταν από συγγενικό της πρόσωπο.

Στο νοσοκομείο για 4,5 μήνες

Όλο αυτό το διάστημα το μωρό μεγαλώνει στο τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Πύργου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Το αγοράκι έχει κλέψει τις καρδιές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μία νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσοκομείο έχει εκφράσει ενδιαφέρον να το υιοθετήσει και να του προσφέρει όλη την αγάπη, τη φροντίδα και τη στοργή που χρειάζεται.

«Σε αυτό το απροστάτευτο παιδί δίνουμε μεγάλη αγάπη, γιατί την έχει ανάγκη.»

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησαν στην εφημερίδα “Πατρίς» μεταξύ άλλων και ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας, κος Μενέλαος Οικονομόπουλος.

Έχουμε ένα αγοράκι στην παιδιατρική κλινική, το οποίο παρέμεινε παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα το φροντίζουμε για ένα διάστημα 4,5 μηνών. Η παιδιατρική κλινική και στο παρελθόν έχει αναλάβει αυτό το έργο, το να φροντίζει και να περιθάλπει παιδιά, για τα οποία το οικογενειακό τους περιβάλλον έχει δηλώσει αδυναμία να τα φροντίσει. Είμαστε μία μονάδα που δουλεύει σε εικοσιτετράωρη βάση, οπότε είμαστε και το πιο ασφαλές περιβάλλον για ένα τέτοιο παιδί, τόσο από ιατρική άποψη όσο και από ψυχολογική.

Και αυτό μιας και τα παιδιά δέχονται και αγάπη και φροντίδα από το νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό μας. Το έχουμε κάνει λοιπόν στο παρελθόν, το κάνουμε και τώρα. Έχουμε γενικά μία αγάπη για τα παιδιά, για αυτό γίναμε και παιδίατροι. Σε αυτό το απροστάτευτο παιδί δίνουμε μεγάλη αγάπη, γιατί την έχει ανάγκη. Ουσιαστικά το βλέπουμε σαν παιδί μας, το φροντίζουμε κάθε μέρα, το προσωπικό με δικά του έξοδα του παίρνει τα ρούχα, τα γάλατα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες εμείς το βλέπουμε σαν παιδί μας. Και το παιδί χαμογελά αφού εισπράττει πάρα πολύ αγάπη και το νιώθει αυτό.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved