Αθηνά Οικονομάκου:Ζήλια και ξεσπάσματα από τον Μάξιμο για τη μικρή του αδερφή

Η Αθηνά Οικονομάκου έχει να αντιμετωπίσει τα μικροξεσπάσματα του γιου της Μάξιμου και την ζήλια που βγάζει μετά τον ερχομό της μικρής, Σιένα.

Αθηνά Οικονομάκου:Ζήλια και ξεσπάσματα από τον Μάξιμο για τη μικρή του αδερφή

Σε ένα Q&A που που έκανε πριν μερικές μέρες και η ηθοποιός έδωσε απαντήσεις σε πολλές μαμαδίστικες ερωτήσεις, αποκάλυψε και τη ζήλια που βγάζει κάποιες φορές ο μικρός της γιος, Μάξιμος, μετά τον ερχομό της κόρης της.

Σε ερώτηση που της έκανε θαυμάστρια για το πώς αντιμετωπίζει ο Μάξιμος τον ερχομό της κόρης της, απάντησε: "Μέχρι τώρα όλα πάνε φυσιολογικά... έχουμε κάτι μικροξεσπάσματα για διάφορους άσχετους λόγους από τον Μάξιμο που υποψιάζομαι ότι είναι έκφραση ζήλιας προς την μικρή αλλά σε γενικές γραμμές τα πάνε περίφημα! Την αγκαλιάζει, τη φιλάει, θέλει να την κρατάει αγκαλιά. Φτύστε μας".

athina oikonomakou erotiseis mamadistikes 16

Αδερφική ζήλια: Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί με στόχο την ενίσχυση του αδελφικού δεσμού έναντι της σύγκρουσης

Καταρχήν, η ζήλια είναι αναπόφευκτη και δεν χρειάζεται να ενοχοποιείται ή να γίνεται σημείο ντροπής. Μάλιστα, συνηθίζεται να είναι πιο έντονη μεταξύ αδελφών του ίδιου φύλου και με μικρή ηλικιακή διαφορά (2-3 χρόνια). Επίσης είναι περισσότερο συνηθισμένη στα πρωτότοκα παιδιά μιας και έχουν υπάρξει μοναχοπαίδια για ένα διάστημα. Φυσικά, τα παραπάνω δεν αποκλείουν την εμφάνιση της ζήλιας σε οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και τη σειρά γέννησής του.

Αδελφική ζήλια τι είναι σημαντικό να γνωρίζουν και να κάνουν οι γονείς;

Καλό θα είναι να αποφεύγουν να προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή του παιδιού παράλληλα με τον ερχομό του δεύτερου. Για παράδειγμα, η αφαίρεση της πάνας θα πρέπει να γίνει νωρίτερα ή λίγους μήνες αργότερα. Ακόμη, είναι σημαντικό να αποφεύγουν να φορτώνουν το μεγαλύτερο με περισσότερες ευθύνες και να συνδυάζουν τη μεγαλύτερη ηλικία με περιορισμούς (π.χ. εσύ είσαι μεγάλος για αυτά), καθώς έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθεί το παιδί σε συμπεριφορές που αντιστοιχούν σε μικρότερη ηλικία. Αντίθετα δείξτε του τα προνόμια και τις χαρές που έχει ως μεγαλύτερο. Τέλος, οι γονείς καλό είναι να δείχνουν κατανόηση στα συναισθήματα του μεγαλύτερου παιδιού και να το αφήνουν να εκφράζεται.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς όταν αντιληφθούν ότι υπάρχει έντονη αδελφική ζήλια;

Αν έχει περάσει ο χρόνος έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες και έχουν συζητηθεί τα θέματα της αδελφικής ζήλιας και παρόλο αυτά παραμένει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των αδελφιών με εκφράσεις και πράξεις υποτιμήσεις ακόμα και εχθρότητας, τότε θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση οι γονείς να μιλήσουν με ένα ειδικό σε ένα αναπτυξιακό κέντρο.

Η Αθηνά Οικονομάκου, όπως όλες οι μαμάδες, ξέρει τι να κάνει και σίγουρα πώς να διαχειριστεί αυτά τα μικροξεσπάσματα. Άλλωστε, όπως αναφέρει σε γενικές γραμμές τα πάνε μια χαρά τα μικρά αδέρφια, έχοντας μόνο μικρές εντάσεις πού και πού. Γι' αυτό και εμείς τους φτύνουμε να μην τους ματιάσουμε, όπως ζητάει άλλωστε και η γλυκιά ηθοποιός να κάνουμε.

Δείτε μερικές ακόμη απαντήσεις της ηθοποιού σε εκείνο το Q&Α στην gallery που ακολουθεί και μάθετε περισσότερα για την καθημερινότητα με τα παιδιά στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved