Ελιάνα Χρυσικοπούλου: «Συμβαίνει στ’αλήθεια;» - Η ανάρτηση για την κόρη της

Η μεγάλη κόρη της δημοσιογράφου θα ξεκινήσει φέτος την Α’ δημοτικού.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: «Συμβαίνει στ’αλήθεια;» - Η ανάρτηση για την κόρη της

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Ακόμα πιο ιδιαίτερη θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα για τα παιδιά της Α’ δημοτικού που θα πάνε για πρώτη φορά στο «μεγάλο σχολείο» και θα συναντήσουν τους καινούριους τους συμμαθητές και δασκάλους.

Μία εξ αυτών και η μεγάλη κόρη της Ελιάνας Χρυσικοπούλου, Ισαβέλλα. Το κοριτσάκι είναι έξι ετών και φέτος θα ξεκινήσει να φοιτά στο δημοτικό. Η συγκίνηση της δημοσιογράφου όπως και κάθε γονιού που βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι μεγάλη, και το ιδιαίτερο αυτό γεγονός θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δημοσίευσε μία φωτογραφία της κόρης της μέσα στην σχολική αίθουσα.

«Συμβαίνει στ’ αλήθεια; #πρωτάκι #ισαβελλάκι #5καισήμερα» έγραψε στο Instagram και απαθανάτισε το κοριτσάκι με μάσκα να κοιτά τις παιδικές ζωγραφιές που είναι κρεμασμένες στον τοίχο.

eiana xrusikopoulou kori sxoleio

Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στην Α’ δημοτικού – Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί;

«Το Δημοτικό σχολείο είναι μια σημαντική μετάβαση καθώς το μικρό μας θα φύγει από το στάδιο του παιχνιδιού ως φορέας μάθησης και θα έρθει σε επαφή με τον κόσμο των γραμμάτων, με τον εαυτό του ως δημιουργό (όποιος γράφει μπορεί να δημιουργήσει), με τους κανόνες και εν τέλει με τον αμέσως μεγαλύτερο μετά την οικογένεια φορέα κοινωνικοποίησής μας.» αναφέρει η ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός Χρύσα Παπακυργιάκη.

Ως γονείς είναι σημαντικό να είστε δίπλα στο παιδί στην όλη διαδικασία της μετάβασης, ώστε κι εκείνο να αισθάνεται ότι μπορεί να ας εκφράσει οποιαδήποτε σκέψη συναίσθημα. Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί στο νέο του σχολείο;

  • Μιλήστε στο παιδί με αγάπη για το σχολείο και τους δασκάλους. Είναι σημαντικό να αγαπήσει το σχολικό περιβάλλον και νιώθει ότι πηγαίνει σε ένα περιβάλλον θετικό. Πολλά παιδάκια φεύγουν με πίκρα από το νήπιο και νιώθουν άσχημα στο «μεγάλο σχολείο».
  • Επιλέξτε μαζί τα σχολικά είδη. Το παιδί θα ενθουσιαστεί με τα καινούρια του τετράδια, τα μολύβια, τους μαρκαδόρους και θα νιώσει λίγο μεγαλύτερη ανυπομονησία για να τα αξιοποιήσει.
  • Το πρώτο διάστημα διαβάζετε μαζί τα μαθήματα του σχολείου ώστε το παιδί να μάθει σε έναν σωστό και αποδοτικό τρόπο διαβάσματος.
  • Κάθε μέρα μετά το σχολείο, συζητήστε για τη μέρα του, τους καινούριους του συμμαθητές και όλα όσα έμαθε. Ρωτήστε το τι του φάνηκε πιο ενδιαφέρον και τι του άρεσε περισσότερο.
  • Καταπολεμήστε το δικό σας άγχος. Κάθε αρχή και δύσκολη, που λέμε, μην ξεχνάτε όμως ότι το παιδί καταλαβαίνει τα δικά σας συναισθήματα, συνεπώς πρώτα από όλα εσείς, δείξτε ψυχραιμία και ενθουσιασμό.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Ελιάνας Χρυσικοπούλου με τις κόρες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved