Έτσι μεταμόρφωσα το παιδικό δωμάτιο σε έναν μαγικό κόσμο για τις μικρές μου

Πατούλια Kατερίνα
Έτσι μεταμόρφωσα το παιδικό δωμάτιο σε έναν μαγικό κόσμο για τις μικρές μου

Έτσιμεταμόρφωσα το παιδικό δωμάτιο σε έναν μαγικό κόσμο για τις μικρές μου

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Νάγια έκανε… μακροβούτια στη φουσκωμένη μου κοιλιά και είχε φτάσει ήδη τα δύο κιλά, ενώ στον τελευταίο μου υπέρηχο χαμογελούσε και μου έμοιαζε -έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Κατά τα άλλα, η επιθυμία μου να μετατρέψω το πρώτο της δωμάτιο σε μία ζεστή, φιλόξενη «φωλιά» είχε γίνει μία επιτακτική ανάγκη, οπότε εγώ και ο σύζυγός μου, ετοιμάζαμε με μανία τον χώρο για να την υποδεχθούμε.

Επτά χρόνια μετά, η Νάγια είναι 20 κιλά και πρόσφατα έκανε μακροβούτια στη θάλασσα παρέα με τη μικρή της αδερφή, ενώ εγώ απολάμβανα την πρώτη εβδομάδα χωρίς τα παιδιά στο σπίτι, έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, σε αντίθεση με αυτό που φανταζόμουν, το σπίτι έμοιαζε άδειο δίχως εκείνες. Έμπαινα στο δωμάτιο των κοριτσιών και ένιωθα μία έντονη θλίψη γιατί από πουθενά δεν ακουγόταν η λέξη «μαμά» -η οποία συνήθως ακούγεται περίπου 20 φορές το δευτερόλεπτο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εγώ ερχόμουν αντιμέτωπη με αυτό που απέφευγα να κοιτάξω εδώ και χρόνια. Το παιδικό δωμάτιο, το οποίο ήταν κάποτε ένας χώρος φωτεινός και αισιόδοξος, το μόνο που είχε τώρα ήταν λεκέδες στους τοίχους. Ναι, ο χώρος που κάποτε ήταν το αποστειρωμένο δωμάτιο ενός μωρού, είχε πια μετατραπεί στο «κάστρο» δύο ατίθασων κοριτσιών με… αστείρευτο ταλέντο στη ζωγραφική, το οποίο… διοχετεύουν καθημερινά στους τοίχους. Ομολογουμένως, η πανδημία δεν ευνόησε την κατάσταση, αφού τα κορίτσια έμεναν διαρκώς στο σπίτι και το δωμάτιό τους μετατράπηκε σε σχολείο και χώρο γυμναστικής, με επιφάνειες γεμάτες αποχρωματισμούς και μουντζούρες.

Η αλήθεια είναι πως κάποτε, οι ρίγες στους τοίχους ήταν μία ωραία επιλογή και ειδικότερα για ένα μωρό που δεν είχε κάποια γνώμη για τη διακόσμηση του δωματίου του. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για δύο κορίτσια που έχουν σαφή άποψη για το δωμάτιό τους και ισχυρίζονται πως δεν θέλουν άλλες βαρετές ρίγες. Αναρωτιόμουν, λοιπόν, πώς θα μπορούσα να απαλλαγώ από τις ρίγες και κυρίως, από τις μουντζούρες και τη φθορά στους τοίχους, ώστε να μεταμορφώσω το παιδικό δωμάτιο σε έναν μαγικό κόσμο, ο οποίος θα τις έκανε να νιώθουν πριγκίπισσες. Λίγες ημέρες αργότερα, ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω.

Ζητώντας ενισχύσεις από το κοντινότερο χρωματοπωλείο

Έπειτα από μία μακροσκελή συζήτηση με τον σύζυγό μου, βρισκόμουν στην είσοδο του χρωματοπωλείου για να επιλέξω τα χρώματα για το νέο δωμάτιο των παιδιών. Σκεφτόμουν πως αυτή η μεγάλη αλλαγή στο δωμάτιο, θα ήταν η έκπληξη που θα έκανα στα κορίτσια, όταν θα επέστρεφαν με το καλό από το χωριό. Καθώς παρατηρούσα τα προϊόντα και προσπαθούσα να καταλάβω τι χρειαζόμουν, λοιπόν, ο χρωματοπώλης με είδε σκεπτική και πλησίασε προς το μέρος μου.

Αφού του μίλησε μίλησα για το πλάνο έκπληξης που ετοίμαζα για τα κορίτσια μου, αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν στους τοίχους του παιδικού δωματίου, μου εξήγησε ότι το πλαστικό οικολογικό χρώμα Vitex Eco, θα ήταν ιδανική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο, καθώς διασφαλίζει κορυφαία ποιότητα εσωτερικού αέρα εντός του δωματίου. Πραγματικά, το κορυφαίας ποιότητας VITEX ECO είναι πιστοποιημένο με το Indoor Air Comfort GOLD, το πιο αυστηρό παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης εκπομπών σε εσωτερικούς χώρους, ενώ η ασυναγώνιστη καλυπτικότητά του, πρακτικά για εμένα σημαίνει, λιγότερο κόπο και χρόνο – σε σχέση με κάποιο άλλο προϊόν. Το τελευταίο πράγμα που μου ανέφερε ο χρωματοπώλης μου – κλείνοντας μου πονηρά το μάτι- ήταν ότι το προϊόν έχει εξαιρετική αντοχή στο συχνό πλύσιμο (λερώνει δύσκολα και καθαρίζει εύκολα), κάνοντας το ιδανική επιλογή για παιδικό δωμάτιο, σαν να γνώριζε από πρώτο χέρι πόσο δραστήρια είναι τα μικρά μου με τους μαρκαδόρους στο δωμάτιο τους ? Μετά από αυτό τι άλλο να ζητήσω από ένα χρώμα εσωτερικών χώρων; Έπειτα, μου πρότεινε να ρίξω μια ματιά στο περιοδικό Trends Magazine 2020-2021 της Vitex, για να αντλήσω έμπνευση από τις κορυφαίες τεχνοτροπίες βαψίματος. Και πίστεψέ με, αρκούσε ένα σύντομο ξεφύλλισμα, για να ανακαλύψω την καλύτερη ιδέα για το δωμάτιο των μικρών μου!

Μετατρέποντας το παιδικό δωμάτιο σε ένα… ορεινό παραμυθένιο καταφύγιο

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι μικρές μου αγαπούν την περιπέτεια και δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν περιπάτους στη φύση παρέα με εμένα και τον μπαμπά τους, ήταν πολύ εύκολο να καταλήξω στην τεχνοτροπία που θα «έντυνε» τους τοίχους του δωματίου τους. Θα στόλιζα τους τοίχους με ένα παραμυθένιο, ορεινό σκηνικό από χρωματιστά βουνά και θα ενθουσίαζα τα κορίτσια.

Μεταξύ άλλων, ωστόσο, έπρεπε να αποφασίσω και για τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιούσα για να δημιουργήσω την τεχνοτροπία. Αφού μελέτησα πολύ προσεκτικά τις αποχρώσεις που είχα στη διάθεσή μου, λοιπόν, κατέληξα στην απόχρωση 0210 hidden cove για τα βουνά με τις χιονισμένες κορφές, την απόχρωση 1206 screen gem για τα δύο βουνά και την απόχρωση 0758 glendale για τα τρία πάνω βουνά. Για τον ήλιο επέλεξα την απόχρωση 0982 taste of summer, ώστε να είναι πάντα καλοκαίρι στο δωμάτιο των κοριτσιών μου. Όσο για τους τοίχους δεξιά και αριστερά της τεχνοτροπίας, διάλεξα την απόχρωση 0201 sparkling champagne. Στη συνέχεια, με τους κουβάδες από χρώματα στα χέρια, τα ρολά, τη σκάφη, τα μικρά και τα μεγαλύτερα πινέλα, πήρα τον δρόμο για το σπίτι!

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη με τη βοήθεια του ειδικού

Την αμέσως επόμενη ημέρα στις έξι το πρωί, ήρθε ο κύριος Φίλιππας στο σπίτι, ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής με εμπειρία 30 χρόνων, ο οποίος θα με βοηθούσε να πραγματοποιήσω την τεχνοτροπία που είχα δει στο χρωματολόγιο Trends Magazine της VITEX. Αφού ανταλλάξαμε συνταγές για σπιτικές μπάρες δημητριακών και ομολογώ πως… ηττήθηκα κατά κράτος, είχε έρθει η ώρα να σχεδιάσουμε τα βουνά στους τοίχους του παιδικού δωματίου. Ξεκίνησα σχεδιάζοντας με μολύβι όσους «λόφους» επιθυμούσα. Στη συνέχεια, ξεκίνησα το βάψιμο με την πιο σκούρα απόχρωση χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινέλο, σχεδίασα το περίγραμμα του λόφου, ενώ με τη βοήθεια του κύριου Φίλιππα γέμισα προσεκτικά με χρώμα όλη την υπόλοιπη επιφάνεια χρησιμοποιώντας το ρολό.

Στο σημείο αυτό κάναμε ένα σύντομο διάλειμμα, ώστε να σιγουρευτούμε πως το χρώμα. Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να συνεχίσουμε το βάψιμο με την πιο ανοιχτή απόχρωση, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Όταν είχε έρθει πλέον η στιγμή να βάψουμε τον ήλιο, χρησιμοποιήσαμε για περίγραμμα ένα μεγάλο ταψί κουζίνας, ώστε το σχήμα να είναι ομοιόμορφο. Όταν μπήκε πλέον και η τελευταία πινελιά, έκανα ένα βήμα πίσω και δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου, πόσο όμορφο είχε γίνει το δωμάτιο των μικρών μου. Πλέον, τα βουνά ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τις πριγκίπισσές μου! Παρόλα αυτά, εκείνο που με έκανε να αισθάνομαι ακόμη πιο όμορφα, ήταν πως επιλέγοντας για το βάψιμο του παιδικού δωματίου τις αποχρώσεις Vitex Eco, ήξερα πως υποστηρίζω παράλληλα και μία σημαντική ενέργεια Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς μέρος των πωλήσεων του VITEX ECO προσφέρεται στο Make A Wish Ελλάδος, που εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, γεγονός που έδινε ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιλογή μου σε ότι αφορά την VITEX και το Vitex Eco.



VITEX ECO Mother's Blog from DPG Digital Media on Vimeo.


Από την ημέρα που έβαψα το δωμάτιο των κοριτσιών, πέρασε μία εβδομάδα μέχρι να επιστρέψουν και να φέρουν ξανά τη ζωή και την αισιοδοξία στο σπίτι. Παρότι γύρισαν μουτρωμένες από τις διακοπές τους, τα πρόσωπά τους φώτισαν και «πέταξαν» από τη χαρά τους, μόλις αντίκρισαν το νέο τους δωμάτιο. Έκτοτε, κάθε βράδυ ξαπλώνουμε μαζί στο ίδιο κρεβάτι, ενώ εγώ τους διαβάζω λίγες σελίδες από το βιβλίο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, μέχρι να αποκοιμηθούν και νιώθω ανακούφιση γιατί ξέρω πως αυτή η μικρή αλλαγή, έχει μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε ένα αληθινό παραμύθι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved