Ησαΐας Ματιάμπα: Συγκινήθηκε με τον γιο του - Πήγε 1η φορά στον παιδικό σταθμό

Δείτε την ανάρτηση που έκανε βλέποντας τον γιο του να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό.

Ησαΐας Ματιάμπα: Συγκινήθηκε με τον γιο του - Πήγε 1η φορά στον παιδικό σταθμό

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, χτυπά στις 13 Σεπτεμβρίου όμως από τις αρχές του μήνα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα λειτουργούν κανονικά.

Πολλά παιδιά νηπιακής ηλικίας αποχωρίστηκαν τους γονείς τους και ξεκίνησαν τον παιδικό σταθμό. Μεταξύ αυτών ο γιος της Κλέλιας Πανταζή αλλά και του Ησαΐα Ματιάμπα, ο οποίος έκανε μάλιστα και μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο γνωστός καλλιτέχνης δεν μπορεί να πιστέψει ότι πέρασαν κιόλας 3,5 χρόνια από τη γέννηση του παιδιού του και ότι ήρθε - κιόλας - η ώρα του πρώτου …αποχωρισμού.


https://www.instagram.com/p/CTeSTMFIdiu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Βλέποντας αυτή την εικόνα αναρωτιέμαι πότε πέρασαν 3,5 χρόνια?

Η προσαρμογή ξεκίνησε κι εγώ νιώθω ήδη κάπως..
Ξέρω πως το θαύμα μας θα προσαρμοστεί εύκολα και θα περνάει φανταστικά την ώρα του στον παιδικό, απλά είναι η πρώτη φορά που θα τον αποχωριστούμε με το που ξεκινήσει κανονικά!!!

Προσωπικά είναι δύσκολο να αποχωρίζομαι τη δύναμή μου κι ας είναι ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο..
Δε φαντάζεσαι πόσο σ’ αγαπώ γιε μου..

Καλή αρχή σου εύχομαι!!
Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά που ξεκίνησαν και θα ξεκινήσουν τη νέα τους σχολική χρονιά!!!

καλησχολικηχρονια».

Παιδικός σταθμός – Ημέρες προσαρμογής

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ημέρες προσαρμογής της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι διαφορετικές για όλους.Καλό λοιπόν είναι να έχετε κατά νου τα εξής:

  • Τις πρώτες μέρες που θα πηγαίνετε μαζί του στον παιδικό σταθμό, εστιάστε σε όλα τα καινούρια πράγματα που μπορεί να κάνει δείχνοντας τον ενθουσιασμό σας.
  • Δείτε αν υπάρχουν και φίλοι που θα πάνε στον ίδιο παιδικό σταθμό, ώστε να έχει παρέα και συζητήστε το μαζί του, ακόμα και αν κάποιοι φίλοι πάνε σε άλλον σταθμό, συζητήστε του πως τελικά όλα τα παιδάκια κάνουν το ίδιο.
  • Προετοιμαστείτε για πιθανές εκδηλώσεις άγχους, κλάματος ή αγκιστρώματος από πάνω σας. Όπως επισημαίνει η Μαρίνα Μόσχα Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μπορεί το παιδί σας να σας πιάσει από το ρούχο, να αγκαλιάσει το πόδι σας και να μην θέλει να φύγετε… Αν αρχίσετε και εσείς να κλαίτε, χάσατε το παιχνίδι! Μην ξεχνάμε πως τα παιδιά έχουν τη τάση να δοκιμάζουν το όριο του γονιού, τεντώνουν το σκοινί για να δουν μέχρι που τα παίρνει να φτάσουν. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως χρειάζεται σταθερότητα από το γονιό στη συμπεριφορά για να αισθανθεί και να κατανοήσει και το ίδιο μέχρι που μπορεί να φτάσει και τι χρειάζεται να κάνει και να ακολουθήσει.
  • Προετοιμαστείτε για πιθανές αλλόκοτες συμπεριφορές στο σπίτι: Μην ξαφνιαστείτε αν τις πρώτες μέρες δεν μπορεί να κοιμηθεί εύκολα, έχει εφιάλτες ή αρνείται να πάει στο κρεβάτι του ή να ξυπνήσει το πρωί και να ετοιμαστεί για τον παιδικό σταθμό! Δείξτε του πως το καταλαβαίνετε και εξηγήστε του πως είναι λογικό στην αρχή να νιώθει κάπως παράξενα και περίεργα, εφαρμόζοντας και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Θυμηθείτε όμως να είστε και εσείς σταθερή στην αντιμετώπισή σας, μην λέτε άλλα την μία και κάνετε άλλα την άλλη!
  • Αλλαγές στο περιβάλλον του παιδιού. Μην ξεχνάμε πως ρόλο στο πρώτο άνοιγμα του παιδιού μακριά από την ασφάλεια του περιβάλλοντός του παίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως η ύπαρξη ή γέννηση ενός μικρότερου παιδιού, η αλλαγή σπιτιού, πιθανός χωρισμός των γονιών, αλλαγές στα ωράριά τους, κλπ, οτιδήποτε δηλαδή που κλονίζει την σταθερότητα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο γιος του Ησαΐα Ματιάμπα θα έχει μια εύκολη προσαρμογή, είναι βέβαιο όμως ότι οι γονείς του θα είναι συνεχώς στο πλευρό του. Ο δε τραγουδιστής του έχει μεγάλη αδυναμία όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατά διαστήματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Απολαύστε τις στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved