Φαίη Σκορδά: Η εξωσχολική δραστηριότητα που κάνει ο γιος της εκτός από κολύμβηση

Ο μικρός γιος της Φαίης Σκορδά, ξεκίνησε πέρσι μαθήματα Tae Kwon Do και συνεχίζει και φέτος.

Φαίη Σκορδά: Η εξωσχολική δραστηριότητα που κάνει ο γιος της εκτός από κολύμβηση

Μπορεί ο μικρός Δημήτρης να λατρεύει την κολύμβηση και να είναι χειμερινός κολυμβητής όπως ο μεγάλος του αδερφός, Γιάννης και ο μπαμπάς του, Γιώργος Λιάγκας, όμως έχει ακόμη μια αγάπη και δεν είναι άλλη από το Tae Kwon Do.

Μάλιστα το καλοκαίρι είχε πάρει και τη μισή κίτρινη ζώνη, με τη μαμά Φαίη να μοιράζεται τη χαρά της στο Instagram. Όπως φαίνεται ο Δημήτρης οδεύει πρόσω ολοταχώς για την ολόκληρη κίτρινη ζώνη.

tae kwon do liagkas dimitris 1

Τι είναι το Τάε Κβον Ντο (Tae Kwon Do)

Το Tae Kwon Do (κορεατικά χάνγκουλ: 태권도, χάντσα: 跆拳道) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης (που είναι πλέον και το πιο διαδεδομένο) έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Θεωρείται από τις πλέον αναπτυγμένες πολεμικές τέχνες όσον αναφορά τα λακτίσματα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στη σωματική αντοχή καθώς και στη ταχύτητα, ακρίβεια και ευλυγισία των ποδιών.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές του Tae Kwon Do

Οι βασικές αρχές του Tae Kwon Do, έτσι όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος, στρατηγός Choi Hong Hi είναι η ευγένεια, η εντιμότητα, η επιμονή, ο αυτοέλεγχος και το αδάμαστο πνεύμα.

Τι προσφέρει σε ένα παιδί το Tae Kwon Do; Γιατί να την επιλέξουν οι γονείς;

Τα παιδιά μέσα από το άθλημα αυτό αποκτούν πειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στον στόχο, αποκτούν αυτοπεποίθηση, αντιλαμβάνονται το σώμα τους, αναπτύσσουν ισορροπία και δύναμη, ευλυγισία, ενώ παράλληλα επιδρά θετικά και στην ψυχολογία του παιδιού. Σύμφωνα με τους προπονητές των πολεμικών τεχνών, η ιδανική ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί Tae Kwon Do είναι τα 4 έτη.

Αρχίζει η σχολική χρονιά και μαζί η εξωσχολικές δραστηριότητες

Η Φαίη Σκορδά φρόντισε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram να δείξει ότι τα παιδιά της έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε πρόγραμμα, αρχίζοντας με τις εξωσχολικές δραστηριότητες, όπου ο Δημήτρης έχει κάνει ήδη τα πρώτα του μαθήματα Tae Kwon Do για τη νέα σχολική χρονιά. Δείτε την ανάρτησή της παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved