Χριστίνα Μπόμπα: Να τι χρησιμοποιεί στην κοιλιά για τις ραγάδες

Βαλσαμέλαιο ή αλλιώς σπαθόλαδο χρησιμοποιεί η Χριστίνα Μπόμπα για τις ραγάδες στην κοιλιά.

Χριστίνα Μπόμπα: Να τι χρησιμοποιεί στην κοιλιά για τις ραγάδες

Ένα Q&A έκανε πριν μερικές μέρες η Χριστίνα Μπόμπα, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που τις έκαναν οι διαδικτυακές της φίλες.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τη βοήθεια που έχουν με τον Σάκη Τανιμανίδη στο σπίτι, αποκάλυψε ότι ψάχνει μια γυναίκα για βοήθεια μιας και όταν φεύγουν οι γιαγιάδες, δυσκολεύονται, έδωσε την απάντησή της για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε δείχνοντας μια στιγμή θηλασμού και αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει το βαλσαμόλαδο στις ραγάδες που έχει στην κοιλιά της.

xristina mpompa anartiseis qa 7

Τι είναι το βαλσαμέλαιο ή σπαθόλαδο

Το βάλσαμο είναι ανθοφόρο φυτό. Στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν γνωστό ως «υπερικόν», ενώ στη νεότερη Ελλάδα, είναι επίσης γνωστό και ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο. Το βαλσαμέλαιο ή σπαθόλαδο είναι το λάδι που δημιουργείται από αυτό το φυτό.

Πώς βοηθά το βαλσαμέλαιο;

Το "βάλσαμο" ήταν το "φάρμακο" των αρχαίων Σπαρτιατών. Το υπερικό ή βαλσαμόχορτο απασχόλησε τη θεραπευτική από την αρχαιότητα: ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το αναφέρουν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό και αιμοστατικό. Στην αρχαιότητα επίσης, το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που γινόντουσαν από τα σπαθιά, εξ ου κι η ονομασία του σπαθόχορτο.

Είναι ιδανικό για χτυπήματα, μώλωπες, εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα, τα σκασμένα χείλη και φυσικά στην αντιμετώπιση των ραγάδων πριν και μετά την εγκυμοσύνη.

Βαλσαμόλαδο για τις ραγάδες - Μπορώ να το φτιάξω μόνη μου;

balsamelaio

Φυσικά και μπορείτε. Το σπαθόχορτο, από όπου μπορείτε να φτιάξετε το βαλσαμέλαιο μπορείτε να το μαζέψετε αρχές Ιουνίου.

Μαζέψτε τα άνθη και βάλτε τα σε ένα βάζο για περίπου ένα μήνα μαζί με ελαιόλαδο (1/4 του βάζου άνθη σπαθόχορτου και 3/4 του βάζου ελαιόλαδο). Όταν το λάδι πάρει ένα κοκκινωπό χρώμα, είναι έτοιμο προς χρήση.

Χάρη στην υπερφορίνη, την υπερικίνη, τα φαινολικά οξέα και τις ταννίνες του, αναπλάθει τους ιστούς του δέρματος και βοηθά στην ενίσχυση της ελαστικότητάς του. Έτσι, οι ραγάδες και οι λεπτές γραμμές φεύγουν αρκεί να κάνετε συστηματική χρήση του βαλσαμέλαιου στις περιοχές της κοιλιάς και τους στήθους κατά την εγκυμοσύνη ή τη λοχεία.

Σημείωση: Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύασμα, θα πρέπει να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας ή κάποιον δερματολόγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved