Αυτό το Instagram account εξυμνεί το γυναικείο σώμα μετά τον τοκετό

Μαμάδες μοιράζονται φωτογραφίες τους μετά τη γέννα και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Αυτό το Instagram account εξυμνεί το γυναικείο σώμα μετά τον τοκετό
Instagram @takebackpostpartum / @julietatorresd

Μία εγκυμοσύνη και ένας τοκετός συνεπάγονται πολλές αλλαγές στο σώμα μίας γυναίκας. Τα παραπάνω κιλά, η χαλάρωση στη κοιλιά, οι ραγάδες, είναι αναπόφευκτα, όχι όμως και πάντα αποδεκτά, καθώς πάνε κόντρα στα αψεγάδιαστα κορμιά και στην τελειότητα που κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα με το σώμα τους μετά τον τοκετό και αυτό ήταν το κίνητρο που έκανε την January Harshe να δημιουργήσει το Instagram account με όνομα Take Back Postpartum. Σε αυτό, η January ανεβάζει αληθινές φωτογραφίες με τα σώματα γυναικών μετά τον τοκετό, χωρίς φίλτρα και ρετουσαρίσματα, και μιλάει για τις εμπειρίες τους, τη μητρότητα και το πώς κάθε αλλαγή στο σώμα τους είναι ένα ζωντανό πειστήριο για υπέρτατο θαύμα της ζωής.

«Πώς γίνεται αυτό να θεωρείται άσχημο; Αυτό είναι η μητρότητα. Όλη μου η ιστορία αποτυπώνεται σε αυτές τις γραμμές στην κοιλιά μου. Γιατί έτσι είναι για μένα δύο γέννες και δύο αποβολές μέσα σε έντεκα χρόνια. Κάθε σημάδι αντιπροσωπεύει τη δύναμη που χρειάστηκε το σώμα μου για να δώσει ζωή» γράφει η Nazzhie.

somata gunaikwn meta ton toketo 7

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @takebackpostpartum / @nazzhie_xo

«Αυτό είναι η μητρότητα. Αυτή φωτογραφία τραβήχτηκε μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννηση του Cash και πραγματικά δείχνει πόσο πολύ αλλάζει το μυαλό, το σώμα και η ψυχή αφού φέρεις στον κόσμο ένα παιδί. Ραγάδες, χαλάρωση, εξάντληση, ένα σώμα που δεν θα είναι ποτέ το ίδιο ξανά, αλλά που αξίζει 1000% αυτό που παίρνεις σε αντάλλαγμα! Αφιερωμένο σε όλες εσάς με τα υπέροχα σώματα που σας έδωσε η μητρότητα» γράφει η Mandi.

somata gunaikwn meta ton toketo 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @takebackpostpartum / @mandi_kamp

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες μαμάδων με τις φωτογραφίες που μοιράστηκαν στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved