Χριστίνα Αλούπη: Η φώτο των παιδιών της πριν από τις πυρκαγιές & το μήνυμά της

“ Εμείς τα κάναμε μαντάρα. Κι οι γονείς μας επίσης”, έγραψε μεταξύ άλλων στον λογαριασμό της στο Instagram.

Χριστίνα Αλούπη: Η φώτο των παιδιών της πριν από τις πυρκαγιές & το μήνυμά της

Η Χριστίνα Αλούπη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία των παιδιών και μοιράστηκε με τους followers της τις σκέψεις της σχετικά με τις φωτιές που έχουν πλήξει τη χώρα μας και τις ανυπολόγιστες συνέπειές τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα λίγο πριν ξεσπάσουν οι φωτιές. Κοιτάω τα παιδιά μου και είναι η μόνη μου χαρά αυτές τις μέρες. Η μόνη μου ελπίδα. Εμείς τα κάναμε μαντάρα. Και οι γονείς μας επίσης. Τα παιδιά μας όμως ας τα μεγαλώσουμε αλλιώς. Ας του μάθουμε να σέβονται τιο συνάνθρωπό τους, τη φύση, τα ζώα, το άλλο φύλο, να σέβονται γενικώς να πορεύονται με ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη, να μάθουν να λειτουργούν χωρίς εγωισμό , με γνώμονα μόνο την καλοσύνη και την αγάπη . Ας τους μάθουμε από τα λάθη μας, να τα κάνουν όλα αλλιώς”.

aloupichristina

Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη

Με τον όρο συναισθηματική νοημοσύνη ορίζεται η «ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς τα δικά του συναισθήματα, να τα κατανοεί και να τα ελέγχει. Είναι επίσης η ικανότητα να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του και να μπορεί να χειρίζεται αποτελεσματικά τόσο τα δικά του συναισθήματά του όσο και τις διαπροσωπικές του σχέσεις».

Οι γονείς που προσφέρουν στα παιδιά τους καθοδήγηση στον κόσμο των συναισθημάτων μεγαλώνουν συναισθηματικά υγιέστερα παιδιά. Παιδιά πιο ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα. Παιδιά που σαφώς λυπούνται ή φοβούνται ή θυμώνουν όπως όλα τα παιδιά, αλλά είναι πιο ικανά να χαλαρώνουν, να βγαίνουν από την δύσκολη θέση και να συνεχίζουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες. Με άλλα λόγια, παιδιά που διαθέτουν περισσότερη συναισθηματική νοημοσύνη.

Η Χριστίνα Αλούπη ζει με την οικογένειά της στην Αμερική, όμως κάθε χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές αλλά και για να δει φίλους και συγγενείς. Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αρκετές φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα μας, και ειδικότερα από την αγαπημένη της Χαλκιδική αλλά και τη Μύκονο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved