Φίδι για κατοικίδιο απέκτησε ο γιος του γνωστού σεφ (εικόνες)

Ζήτησε ερπετό και το πήρε!

Φίδι για κατοικίδιο απέκτησε ο γιος του γνωστού σεφ (εικόνες)

Χατίρια όπως φαίνεται οι γνωστοί γονείς του δεν χαλάνε, γι' αυτό και ο πιτσιρικάς απέκτησε το δικό του κατοικίδιο, ένα ερπετό.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η μαμά του μικρού Buddy Oliver, Jools, θέλοντας να δείξει πόσο πολύ αγαπά το μικρό του φίδι ο γιος της και πόσο προσπαθεί η ίδια να το συνηθίσει.

"Όταν πραγματικά αγαπάς πολύ πολύ το κατοικίδιο φίδι σου... Επίσης το ίδιο προσπαθώ και εγώ να κάνω", σχολίασε η σύζυγός του Jamie Oliver δείχνοντας τις φωτογραφίες του γιου της.


https://www.instagram.com/p/CP74uHUtZgu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το φίδι που κρατά στα χέρια του είναι ένα corn snake, ένα από τα πλέον δημοφιλή φίδια που οι περισσότεροι επιλέγουν για κατοικίδιο. Το corn snake είναι ήρεμο και μπορεί να το χειριστεί ένα παιδί άφοβα, χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Το κοινό του όνομα είναι καλαμποκόφιδο, γιατί συναντάται σε αποθήκες σιτηρών να τρέφεται με τα τρωκτικά που τρώνε τα σιτηρά.

Το μέγεθος του φτάνει τα 120cm – 170cm και είναι αρκετά λεπτό. Το θηλυκό συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερο από το αρσενικό.

Θέλει το παιδί σας ένα ερπετό για κατοικίδιο; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα ερπετά, όπως φίδια, χελώνες, σαύρες έχουν γίνει δημοφιλείς ως κατοικίδια ζώα. Η γοητεία τους είναι ότι είναι πολύχρωμα, και ήσυχα. Ωστόσο, απαιτούν προσεκτικό χειρισμό, καθώς φέρουν μια σειρά από μικρόβια που μπορεί να είναι επικίνδυνα και μεταδοτικά στους ανθρώπους (ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, στους ηλικιωμένους και τα άτομα με σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος).

Όλα τα ερπετά φέρουν μια σειρά από μικρόβια όπως βακτήρια, ιούς, παράσιτα και σκουλήκια. Πολλές από αυτές τις λοιμώξεις μπορούν να μεταδοθούν στους ιδιοκτήτες των ερπετών.

Οι δύο πιο σημαντικές λοιμώξεις είναι οι εξής:

Salmonella

Η Salmonella βρίσκεται συνήθως σε όλα τα είδη των ερπετών και μπορεί να μεταδοθεί από τα ερπετά στους ανθρώπους, όπως αν κάτι μολυσμένο με κόπρανα ερπετών τοποθετηθεί στο στόμα. Για παράδειγμα, τα βρέφη μπορεί να μολυνθούν με σαλμονέλα. Η μόλυνση από Σαλμονέλα προκαλεί διάρροια, κεφαλαλγία, πυρετό και κράμπες στο στομάχι καθώς μπορεί να οδηγήσει και σε σηψαιμία (δηλητηρίαση του αίματος).

Αλλαντίαση

Η Αλλαντίαση είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια που προκαλείται από μια τοξίνη που απελευθερώνεται από το βακτήριο Clostridium που προκαλεί παράλυση και θάνατο. Το Clostridium βρίσκεται ευρέως στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων του εδάφους και της λάσπη. Το Clostridium μολύνει συνήθως τα ερπετά, κυρίως τα υδρόβια ερπετά. Οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν αναπτύξει αντισώματα για την προστασία του ιού αυτού, τα μωρά ηλικίας κάτω του ενός έτους δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την προστασία αυτή.

Δείτε τις φωτογραφίες του μικρού Buddy στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved