Πώς απέκτησα τη luminous επιδερμίδα που πάντα ονειρευόμουν μετά την δύσκολη εποχή της ακμής

Η Μάτα Λίτου βρήκε τον τέλειο σύμμαχο ενάντια στις κηλίδες που άφησε πίσω της η ακμή, στη σειρά NIVEA CELLULAR LUMINOUS630®

Πώς απέκτησα τη luminous επιδερμίδα που πάντα ονειρευόμουν μετά την δύσκολη εποχή της ακμής






Σύμφωνα με τον Γάλλο συγγραφέα Ζαν Κοκτώ, «για να εκφράσει την ψυχή του, ο άνθρωπος δεν έχει παρά μόνο το πρόσωπό του». Πρώτη φορά έτυχε να διαβάσω αυτή τη φράση το καλοκαίρι πριν την Α’ Λυκείου, δηλαδή την περίοδο που η έντονη ερυθρότητα, τα μεγάλα, άσπρα σημάδια και η αισθητά ανάγλυφη όψη που είχε προκαλέσει η εφηβική ακμή στο πρόσωπό μου, με είχαν κάνει να πιστέψω πως κανένας δεν επρόκειτο να ενδιαφερθεί για τον «πλούσιο» εσωτερικό μου κόσμο, όταν η επιδερμίδα μου έμοιαζε με… σεληνιακό τοπίο γεμάτο κρατήρες.













Όπως ήταν επόμενο, αυτή η -κατά τα άλλα συνηθισμένη- δερματική πάθηση, η οποία εμφανίστηκε λίγους μήνες αφότου έκλεισα τα 14, επηρέασε την αυτοπεποίθησή μου την περίοδο της εφηβείας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη μητέρα μου, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να με βοηθήσει πρακτικά και ψυχολογικά. Από κρέμες και ειδικά σαπούνια καθαρισμού, μέχρι χημικό peeling και δερμοαπόξεση: Είχα δοκιμάσει τα πάντα, δίχως να παρουσιάσω αισθητή και μακροπρόθεσμη βελτίωση.













Τα χρόνια πέρασαν με το αληθινό μου πρόσωπο να «κρύβεται» κάτω από τα συμπτώματα της ακμής, ώσπου στη Γ’ Λυκείου αποφάσισα να απευθυνθώ σε έναν ειδικό δερματολόγο και να δώσω μία σοβαρή «μάχη» με τα σπυράκια. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες και μπόλικα αποθέματα υπομονής, ώσπου να ανακηρυχθώ νικήτρια, όμως τελικά τα κατάφερα. Παρόλα αυτά, υπήρχαν ακόμη μερικές σκόρπιες κηλίδες στα μάγουλά μου, για να μου υπενθυμίζουν πως ό,τι και αν έκανα, δεν θα κατάφερνα να αποκτήσω την ομοιόμορφη, αψεγάδιαστη, luminous όψη που ονειρευόμουν.













Όταν οι κηλίδες έγιναν ένα ανεπιθύμητο ενθύμιο της «μάχης» μου

Η ακμή ανήκε στο παρελθόν και εγώ, το μόνο που ήθελα ήταν να γυρίσω «σελίδα» στη ζωή μου, να αφήσω πίσω την ανασφαλή, ντροπαλή μαθήτρια που δεν είχε βάλει ποτέ make up στο πρόσωπό της εξαιτίας της ακμής και να ανακαλύψω τη beauty queen που «έκρυβα» τόσα χρόνια μέσα μου. Έτσι, η σχολαστική φροντίδα της επιδερμίδας και το μακιγιάζ έγιναν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μου, ενώ εγώ δεν άφηνα κανέναν να διακρίνει τις κηλίδες στο πρόσωπό μου, οι οποίες πρόδιδαν το παρελθόν που ήθελα να διαγράψω.













Βέβαια, κάθε φορά που επέστρεφα στο σπίτι έπειτα από μία έξοδο και ξεκινούσα την καθιερωμένη «ιεροτελεστία» ντεμακιγιάζ μου, ερχόμουν ξανά αντιμέτωπή με τα ίδια σημάδια, τις ίδιες κηλίδες, το ίδιο παράξενο συναίσθημα που με έκανε να νιώθω πάλι 16 χρονών και να χάνω ένα «τσακ» από την αυτοπεποίθησή μου. Παρατηρώντας το πρόσωπό μου στον καθρέφτη, αναρωτιόμουν ξανά και ξανά, τι θα μπορούσα να κάνω για να απαλλαγώ μια για πάντα από αυτή την δυσάρεστη ανάμνηση. Τι μπορούσα να κάνω για να χαρίσω στην επιδερμίδα μου την αψεγάδιαστη όψη που δικαιούταν;













Η απάντηση ήρθε σε έναν καφέ με τα κορίτσια από το γραφείο που, όλως τυχαίως, μοιράζονταν το πρόβλημά μου! Σύμφωνα με τη Χριστίνα, φίλη και beauty director, η NIVEA είχε βρει ήδη τη λύση στο πρόβλημά μου, αφού έπειτα από δέκα χρόνια εντατικής επιστημονικής έρευνας είχε ανακαλύψει το μόριο με αριθμό 630, το οποίο είναι ένα καινοτόμο συστατικό, ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση και την πρόληψη των κηλίδων. Εγώ το μόνο που είχα να κάνω, ήταν να εντάξω στην καθημερινότητά μου μία ρουτίνα περιποίησης με τα προϊόντα NIVEA CELLULAR LUMINOUS630®.























Η luminous «ιεροτελεστία» φροντίδας που έφερε στην επιφάνεια τη λαμπερή εκδοχή μου

Ο λόγος που δεν είχα καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή να βρω άμεση λύση στο πρόβλημα των κηλίδων, ήταν το γεγονός πως δεν γνώριζα τις αιτίες που τις εντείνουν, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα τις εξαφανίσω από τον… χάρτη του προσώπου μου. Ωστόσο, όπως ενημερώθηκα αργότερα, η έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές αλλαγές, αλλά και η γήρανση, είναι τρεις από τους λόγους που προκαλούσαν ανισορροπίες στην παραγωγή μελανίνης στον οργανισμό μου και ενίσχυαν την παρουσία των κηλίδων στην επιδερμίδα μου.













Συνεπώς, σε αυτή τη δεύτερη «μάχη» που είχα να δώσω για να αποκτήσω -επιτέλους- μία λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, το ζητούμενο ήταν να βρω έναν «σύμμαχο» που θα αντιμετώπιζε τα παραπάνω αίτια, βελτιώνοντας την όψη του προσώπου μου και λειτουργώντας σε κυτταρικό επίπεδο, δηλαδή από μέσα προς τα έξω, περιορίζοντας τις κηλίδες και το μέγεθός τους. Ακριβώς αυτά δηλαδή που κάνει η καινοτόμα και αποδεδειγμένα αποτελεσματική σειρά NIVEA CELLULAR LUMINOUS630®.







Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved