Φαρμακείο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελλόριζο - Δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ στο Πολυδύναμο Ιατρείο

Σχεδόν 15 χρόνια πέρασαν για να αποκτήσει ξανά το ακριτικό Καστελλόριζο φαρμακείο. Από σήμερα, μία φαρμακοποιός και μία βοηθός θα προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού, οι υπηρεσίες υγείας του οποίου έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, μέσω δωρεάς της ΒΙΑΝΕΞ.

Φαρμακείο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελλόριζο - Δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ στο Πολυδύναμο Ιατρείο

την τελετή εγκαινίων του φαρμακείου, στο οποίο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου έδωσε το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/07/2021) παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δωδεκανήσου και κατοίκων του νησιού. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, ανέδειξε την πολυετή προσπάθεια για την ίδρυση του φαρμακείου και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον κλάδο των φαρμακοποιών και ειδικά στη στήριξή του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα. Ειδική μνεία έκανε στη στήριξη της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της ΒΙΑΝΕΞ προς τα ελληνικά φαρμακεία στην περίοδο των μνημονίων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους παραβρέθηκε στα εγκαίνια του φαρμακείου εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Είναι χρέος της πολιτείας να στηρίζει τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες, τόνισε και ευχαρίστησε τη ΒΙΑΝΕΞ για όλες τις δωρεές που έχει κάνει στο νησί. Για τον κ. Γιαννακόπουλο είπε ότι έχει μπει στην ομάδα των επιχειρηματιών που τιμούν τη λέξη “φιλότιμο”. Τέλος, ανέφερε ότι το Καστελλόριζο ήταν στην ομάδα των νησιών από όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού τον Φεβρουάριο και ότι η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων έχει εμβολιαστεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, κατά το χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι προσπάθειες για την ίδρυση φαρμακείου ξεκίνησαν από το 2012, ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι το φαρμακείο στο Καστελλόριζο ήταν εθνική αναγκαιότητα και υποχρέωση της πολιτείας.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου για την ευγενική κίνηση να τοποθετήσει τιμητική πλακέτα στο Φαρμακείο του Καστελλόριζου στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

“Πάντα η απόδοση τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο, είναι ένα γεγονός που όλους μας στη ΒΙΑΝΕΞ, μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σήμερα, όμως, η συγκίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί τον τιμούν οι ακρίτες μας. Η πατρίδα είναι ύψιστη αξία και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πάντα εκεί, όταν η ακριτική Ελλάδα τον χρειαζόταν”.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη δωρεά για να καταστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης πλήρως λειτουργικό, τόνισε: “Είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό. Όταν λάβαμε το αίτημα του δημάρχου Μεγίστης, του κυρίου Σαμσάκου, για να ενισχύσουμε την ιατροτεχνολογική υποδομή του Κέντρου Υγείας Μεγίστης, δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημά του, να γίνει πλήρως λειτουργικό το ιατρείο”.



“Ευχή μας είναι να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές. Να μη ζουν με το άγχος και το φόβο της ασθένειας. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να κάνουμε το έργο των επαγγελματιών υγείας και των οπλιτών ιατρών που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης λίγο πιο εύκολο. Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα" πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, προανήγγειλε τα εγκαίνια του Ιδρύματος Παύλου Γιαννακόπουλου τον Σεπτέμβριο, σκοπός του οποίου θα είναι “να στηρίζουμε τους Έλληνες, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό παντού”.

Η δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ

Η ΒΙΑΝΕΞ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δημάρχου κ. Σαμσάκου, να καταστεί το ιατρείο πλήρως λειτουργικό. Ειδικότερα, η δωρεά πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού κορυφωνόταν. Στόχο είχε την όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Στο πλαίσιο της προσφοράς, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων στο φαρμακείο, ο κ. Γιαννακόπουλος και ο κ. Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενοι από τοπικούς παράγοντες, επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Ιατρείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ιατρείο αυτή τη στιγμή υπηρετούν δύο αγροτικοί ιατροί, ένας διοικητικός υπάλληλος, δύο επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και ένας οδοντίατρος επισκέπτεται το ιατρείο από τη Ρόδο, μία φορά το μήνα.

Πηγή: Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved