Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η κόρη της μάζεψε αχινούς (pics)

Δείτε τις φωτογραφίες με την Ισαβέλλα και η Βικτώρια που ανέβασε στο Instagram η δημοσιογράφος.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η κόρη της μάζεψε αχινούς (pics)

Το "Πάμε Δανάη" έριξε αυλαία την περασμένη Παρασκευή και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ξεκίνησε τις διακοπές της. Η δημοσιογράφος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη θάλασσα με τις κόρες της και με μία σειρά από Instagram Stories μας έδειξε τα επιτεύγματά τους.

Η Ισαβέλλα και η Βικτώρια είναι έξι και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και λατρεύουν τη θάλασσα. Άλλωστε, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου με την οικογένειά της μένουν στα Νότια Προάστια κι έτσι οι εξορμήσεις τους στην παραλία είναι αρκετά συχνές.

eliana xrusikopoulou kores thalassa

Αυτή τη φορά η δημοσιογράφος φωτογράφισε τις κόρες της μέσα και έξω από το νερό και μας έδειξε την 6χρονη Ισαβέλλα να μαζεύει αχινούς. Μάλιστα, εκτός από τις φωτογραφίες δημοσίευσε και το παρακάτω βίντεο.

Το κοριτσάκι κάνει ένα εντυπωσιακό μακροβούτι και μαζεύει αχινούς από τα βράχια. Όπως βέβαια διευκρίνισε και η διάσημη μαμά, αφού τους παρατηρήσουν, έπειτα τους ξαναρίχνουν στο νερό για να ζήσουν.


https://www.instagram.com/p/CRMM8m9nd54/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι θα γίνει εάν πατήσετε εσείς ή το παιδί αχινό;

Πολλές φορές οι αχινοί δεν γίνονται αντιληπτοί και ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους πατήσουμε. Τα τσιμπήματα αχινών γίνονται αμέσως αντιληπτά και είναι αρκετά επώδυνα. Συνήθως αφήνουν αγκάθια στην περιοχή, που εύκολα μπορούν να μολυνθούν, αν δεν αφαιρεθούν αμέσως. Η περιοχή μπορεί να ερεθιστεί, να κοκκινίσει και να πρηστεί.

Προσπαθήστε να βγάλετε τα αγκάθια από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια ή ακόμη και μια βελόνα. Μόλις αφαιρέσετε τις βελόνες από το σημείο, πλύντε καλά με σαπούνι και νερό.

Για να αντιμετωπίσετε τον πόνο του τσιμπήματος, μπορείτε να βάλετε κάποια κρέμα ιβουπροφαίνης ή ακεταμινοφαίνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές αντιβιοτικές κρέμες στην πληγείσα περιοχή τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Εάν η περιοχή έχει φαγούρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά μια κρέμα υδροκορτιζόνης.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την υδροκορτιζόνη αμέσως και καλέστε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε πρήξιμο, ερυθρότητα, ζέστη στην περιοχή, πυρετό, έντονο πόνο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η δημοσιογράφος στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved