Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες στο κρεβάτι - Νέα υπέροχη φωτογραφία

Η ευτυχισμένη μαμά ανέβασε μια ακόμα όμορφη φωτογραφία με τα δίδυμα.

Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες στο κρεβάτι - Νέα υπέροχη φωτογραφία

Ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα από την ημέρα που έγιναν γονείς δεν σταματούν να μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους στιγμές από την νέα τους καθημερινότητα.

Και οι δυο τους είναι πανευτυχείς με τις δίδυμες κόρες τους. Παρά τα ξενύχτια και την κούραση το χαμόγελο ευτυχίας είναι μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.

Μάλιστα ο Σάκης Τανιμανίδης ξεκλέβοντας λίγο χρόνο, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των διαδικτυακών του φίλων σχετικά πάντα με τις δίδυμες.

«Βλέπεις το πρόσωπό μου; Βλέπεις το χαμόγελό μου; Δεν εξηγείται με λόγια. Είναι ένα level ευτυχίας που δεν γνώριζα ότι υπάρχει. Το καταλαβαίνεις μόνο τη στιγμή που αντικρίζεις τα παιδιά σου» απάντησε στην ερώτηση για το πώς είναι να είσαι μπαμπάς.

Όταν ρωτήθηκε αν τα δίδυμά του μοιάζουν μεταξύ τους, ανέφερε: «Όχι τα κουκλάκια μας δεν είναι identical twins, δεν είναι ολόιδια ή αλλιώς μονοζυγωτικά. Είναι διζυγωτικά, δηλαδή είναι δυο διαφορετικά αδερφάκια, τα οποία μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους μπορεί και όχι. Όπως και να είναι όμως, είναι κουκλάκια!»


https://www.instagram.com/p/CQv_GXAjpMD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πόσα είδη δίδυμης κύησης υπάρχουν;

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο κ.Μενέλαο Λυγνό υπάρχουν δύο βασικά «είδη» διδύμων:

  • Τα μονοωγενή ή μονοζυγωτικά. Τα δίδυμα αυτά προήλθαν από τη γονιμοποίηση ενός μόνον ωαρίου. Στη συνέχεια το έμβρυο, που προέκυψε διαιρέθηκε πλήρως και τοιουτοτρόπως δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστά έμβρυα. Τα έμβρυα, που θα προκύψουν έχουν πανομοιότυπο γενετικό υλικό. Τα αδελφάκια αυτά είναι τα δίδυμα, που «μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό».
  • Τα διωογενή ή διζυγωτικά. Τα δίδυμα αυτά προήλθαν από τη γονιμοποίηση δύο διαφορετικών ωαρίων. Τα έμβρυα, που θα προκύψουν έχουν διαφορετικό γενετικό υλικό. Τα αδελφάκια αυτά είναι τα δίδυμα, που «μοιάζουν απλά σαν αδέλφια», ενώ ενδέχεται να έχουν και διαφορετικό φύλο. Η διζυγωτική κύηση συνδέεται με πολλαπλή ωοθυλακιορρηξία, δηλαδή με την απελευθέρωση πλέον του ενός ωαρίου σε έναν κύκλο.

Μεταξύ των κυήσεων, στις οποίες η σύλληψη επετεύχθη με φυσικό τρόπο, οι διζυγωτικές δίδυμες κυήσεις απαντώνται σε ποσοστό 3%.

Όμως το συνολικό ποσοστό των διζυγωτικών δίδυμων κυήσεων επί του συνόλου των κυήσεων έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λόγος της ανόδου του ποσοστού αυτού οφείλεται στην ευρύτερη χρήση των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η Χριστίνα Μπόμπα δημοσίευσε χθες το βράδυ ακόμα μία φωτογραφία με τις δίδυμες στο κρεβάτι. Δείτε την στη gallery που ακολουθεί με μερικές ακόμα που έχει αναρτήσει τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved