Ηνωμένο Βασίλειο: Κορίτσι έγινε μητέρα σε ηλικία μόλις 11 ετών

Ένα κορίτσι 11 ετών η νεότερη μητέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Κορίτσι έγινε μητέρα σε ηλικία μόλις 11 ετών
pexels.com / photo credit Dominika Roseclay

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η είδηση για την 11χρονη από τη Βρετανία που έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Μάλιστα, το 11χρονο κορίτσι είναι η νεότερη μητέρα που έχει υπάρξει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικά τύπου. Η 11χρονη έμεινε έγκυος σε ηλικία 10 ετών και γέννησε πριν μερικές εβδομάδες, λίγο μετά την 30η εβδομάδα κύησης.

«Είναι η νεότερη μητέρα για την οποία έχω ακούσει» αναφέρει στην βρετανική The Sun η γιατρός Carol Cooper και συνεχίζει εξηγώντας:

«Η εφηβεία ξεκινάει κατά μέσο όρο περίπου στην ηλικία των 11 ετών, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή από την ηλικία των 8 μέχρι και τα 14. Το βάρος επηρεάζει τις ορμόνες και πλέον τα παιδιά έχουν αυξημένο βάρος, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νωρίτερα στην εφηβεία. Σε περιπτώσεις σαν και αυτήν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος προεκλαμψίας, πρόωρου τοκετού και χαμηλού βάρους του μωρού κατά τη γέννησή του»

Η οικογένεια της 11χρονης φαίνεται να μη γνώριζε για την εγκυμοσύνη του κοριτσιού και είναι σοκαρισμένη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία ερευνούν την υπόθεση καθώς υπάρχουν ερωτήματα όπως το πώς γίνεται οι δύο γονείς να μην ήξεραν τίποτα.

«Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι δεν γνώριζαν. Είναι πολύ ανησυχητικό» αναφέρει χαρακτηριστικά μία πηγή.

Η νεαρή μητέρα και το παιδί της είναι υγιείς και λαμβάνουν βοήθεια από τους ειδικούς, σύμφωνα με την The Sun.

Μέχρι πρότινος, η νεότερη μητέρα στη Βρετανία ήταν η Tressa Middleton η οποία έφερε στον κόσμο το παιδί της το 2006, όταν ήταν μόλις 12 ετών.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στη χώρα μας, όπως το 2014 όταν ένα κορίτσι 11 ετών πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης με έντονους πόνους και οι γιατροί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι διένυε τον 7ο μήνα κύησης. Η 11χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν Ρομά ρουμανικής καταγωγής και γέννησε πρόωρα με καισαρική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved