Νάντια Μπουλέ: Έκανε την πρώτη βουτιά με την κοιλίτσα στον 9ο μήνα (pics)

Από στιγμή σε στιγμή γεννάει.

Νάντια Μπουλέ: Έκανε την πρώτη βουτιά με την κοιλίτσα στον 9ο μήνα (pics)

Τον τελευταίο μήνα της κύησης (να μην πούμε τις τελευταίες μέρες ή και ώρες σύμφωνα με την ίδια) διανύει η Νάντια Μπουλέ και ανυπομονεί να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Η ηθοποιός είχε μια εξαιρετική εγκυμοσύνη που της επέτρεψε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Αγγελική» που συμμετείχε και που μάλιστα έκανε τα πάντα όπως και πριν.

Στις προθέσεις της είναι να απέχει επαγγελματικά μέχρι τη νέα χρονιά ώστε να βρίσκεται με το μωρό της, ειδικά τους πρώτους 5-6 μήνες.

Πλέον μετρά αντίστροφα και απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες ως mom to be. Μάλιστα χθες και με αφορμή τη ζέστη αποφάσισε να κάνει το πρώτο της μπάνιο, φοβούμενη μάλιστα ότι μπορεί να μην προλάβει κιόλας, μιας και όπως αναφέραμε, από στιγμή σε στιγμή μπορεί να σπάσουν τα νερά και να γεννήσει.

Στην φωτογραφία και το insta story που δημοσίευσε ποζάρει με χάρη και νάζι, δείχνοντάς μας την φουσκωμένη της κοιλίτσα, ενώ είναι η πρώτη φορά που τη βλέπουμε να φορά μαγιό.

"Πρώτη βουτιά της σεζόν! ?#letsdothis", σχολίασε κάτω από την ανάρτησή της και λίγο μετά ακολούθησε το insta story όπου έγραφε: "Το πρώτο για τη σεζόν, μπορεί και το τελευταίο, ποιος ξέρει!".

Επιτρέπεται το κολύμπι στην εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο του Mothersblog.gr, Μενέλαο Λυγνό, ναι. Όπως ο ίδιος αναφέρει ότι το κολύμπι είναι ένα είδος άσκησης, που επιτρέπει την εκγύμναση όλου του σώματος τρόπον τινά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, οπότε αποτρέπεται η επιβάρυνση στις αρθρώσεις και μειώνονται οι τραυματισμοί, ενώ βελτιώνεται και η αεροβική αντοχή. Πριν μπει μια εγκυμονούσα στη θάλασσα ή στην πισίνα είναι σημαντικό να έχει υπόψη της, πως οι σωματικές της αντοχές είναι μειωμένες, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε πριν την κύηση.

Είστε έγκυος και δεν αντέχετε την ζέστη των ημερών; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θάλασσα ή την πισίνα

Έγκυος και θάλασσα...

Με δεδομένο, πως κατά την εγκυμοσύνη είναι πιθανότερο να ζαλιστείτε, όσο κολυμπάτε ή να πάθετε κράμπα, είναι απαραίτητο για τη δική σας ασφάλεια να ακολουθείτε πάντα κάποιους βασικούς κανόνες:

  • μην απομακρύνεστε από την παραλία
  • περιοριστείτε στα αβαθή νερά, όπου «πατώνετε»
  • ποτέ μην κολυμπάτε μόνη σας

Επίσης, η ισορροπία σας κατά τη διάρκεια κυρίως του τρίτου τριμήνου, λόγω της μεγάλης κοιλιάς είναι πιο «ευαίσθητη» και είναι ευκολότερο να πέσετε. Για το λόγο αυτό μην γυρνάτε την πλάτη σας στη θάλασσα, όσο είστε κοντά στο νερό, διότι ακόμα και ένα μικρό σχετικά κύμα δεν αποκλείεται να προκαλέσει την πτώση και ενδεχόμενο τραυματισμό σας.

Έγκυος και πισίνα…

Αν πάθετε κράμπα ή αν ζαλιστείτε στην πισίνα είστε θεωρητικά «πιο ασφαλής», αφού μπορείτε να κρατηθείτε είτε από τα επιπλέοντα διαχωριστικά (τα λεγόμενα «λουκάνικα»), αν αυτά υπάρχουν, ή από το τοιχίο της πισίνας. Επίσης, κατά κανόνα – αφού η πισίνα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η θάλασσα – η βοήθεια, αν τη χρειαστείτε, μπορεί να φθάσει γρηγορότερα σε εσάς, ακόμα και από κάποιον, που είναι εκείνη τη στιγμή εκτός πισίνας.

Όμως η ασφάλεια αυτή είναι μάλλον φενάκη (παραπλάνηση). Το χρονικό διάστημα μεταξύ της εμφάνισης ενδεχόμενης τάσης λιποθυμίας κατά την κολύμβηση και της εκδήλωσης των εξαιρετικά δυσάρεστων συνεπειών αυτής, όπως είναι και ο πνιγμός, είναι εξαιρετικά βραχύ. Οπότε μπορεί, όποιος βρίσκεται εκτός πισίνας να μην αντιληφθεί εγκαίρως, ότι βρίσκεστε σε δυσκολία.

Φαίνεται πως η Νάντια Μπουλέ, πήρε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της, ενημερώθηκε για τα πάντα και αποφάσισε να φορέσει το μαγιό της και να βουτήξει στο νερό για να αντιμετωπίσει τον καύσωνα των ημερών.

mpoule kausonas

\

Δείτε τις φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved