Παγκόσμια Ημέρα Στρουμφ: Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για τα Στρουμφάκια

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια;

Παγκόσμια Ημέρα Στρουμφ: Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για τα Στρουμφάκια
Instagram @smurfsofficial

Τα Στρουμφάκια έχουν σημαδέψει τα παιδικά μας χρόνια. Τα μικροσκοπικά μπλε πλασματάκια και ο κακός Δρακουμέλ με τη γάτα του, τη μοχθηρή Ψιψινέλ, μας κρατούσαν συντροφιά τα πρωινά του Σαββατοκύριακου με τις περιπέτειες και τις γκάφες τους. Όλοι τα αγαπήσαμε και όλοι τα ξέρουμε.

Μπορεί να έχετε δει αμέτρητα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων, είστε σίγουροι όμως ότι ξέρετε τα πάντα για αυτά; Ας δούμε παρακάτω μερικά πράγματα που πιθανότατα δε γνωρίζατε.

1. Υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Στρουμφ και είναι σήμερα

Ναι, ναι υπάρχει παγκόσμια Ημέρα για τα Στρουμφ και είναι η σημερινή. Η Παγκόσμια Ημέρα Στρουμφ γιορτάζεται με μία σειρά εκδηλώσεων σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου, την ημερομηνία γέννησης του δημιουργού τους, του Βέλγου κομίστα Peyo.

2. Πρωτοεμφανίστηκαν το 1958 σε γαλλοβελγικό κόμικ

Η πρώτη εμφάνιση των Στρουμφ ήταν στις 23 Οκτωβρίου του 1958 στο γαλλοβελγικό κόμικ "Σπιρού και Φαντάζιο". Στην Ελλάδα έγιναν περισσότερο γνωστά τη δεκαετία του '80.

3. Η ιδέα για τα Στρουμφάκια και τη γλώσσα τους προέκυψε τυχαία σε ένα γεύμα

Πιο συγκεκριμένα, ο Peyo δειπνούσε με έναν φίλου του όταν έπαθε ένα σαρδάμ και αντί για τη λέξη "αλάτι" ζήτησε το "στρουμφ (schtrumpf)". Ο φίλος του το θεώρησε αστείο και του απάντησε "Ορίστε το στρουμφ. Όταν τελείωσεις το στρούμφιγμα, στρόυμφιξε το πίσω". Για τις επόμενες δύο μέρες μιλούσαν με αυτόν τον τρόπο και κάπως έτσι γεννήθηκε η γλώσσα των Στρουμφ.


https://www.instagram.com/p/BlBK2b7l2Ea/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4. Υπάρχουν περισσότερα από 100 Στρουμφάκια στο Στρουμφοχωριό

Σίγουρα κάποια Στρουμφ ξεχωρίσαν με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και αυτά είναι που θυμόμαστε. Στο Στρουμφοχωριό όμως, ζούσαν παραπάνω από 100 στρουμφάκια, για την ακρίβεια υπάρχουν περισσότεροι από 105 χαρακτήρες.

5. Το ύψος των στρουμφ είναι σχεδόν όσο τρία μήλα το ένα πάνω στο άλλο

Γνωρίζαμε ότι είναι μικοσκοπικά, ποτέ όμως δεν είχαμε αναρωτηθεί ποιο είναι το ακριβές μέγεθός τους. Σύμφωνα με τον δημιουργό τους, τα Στρουμφ έχουν το ίδιο ύψος που έχουν και τρία μήλα το ένα πάνω στο άλλο.

6. Τα κουκλάκια μόνο έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια κομμάτια σε όλον τον κόσμο

Τα Στρουμφ έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και ακόμα και σήμερα παραμένουν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το franchise τους σύμφωνα με το ourteentrends.com κοστίζει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

7. Οι σκούφοι τους κάθε άλλο παρά τυχαίοι δεν είναι

Σύμφωνα με τον δημιουργό τους, οι σκούφοι των Στρουμφ είναι εμπνευσμένοι από το φρυγικούς σκούφους που συμβόλιζαν την ελευθερία των σκλάβων στην ανατολική Ευρώπη και την Ανατολία τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Με πληροφορίες από το sansimera.gr και το wikipedia.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved