Σάββας Πούμπουρας: «Αγρότισσα» η κόρη του - Δείτε πώς τη φωτογράφισε

Η μικρή Κύνθια μαζεύει μόνη της τα λαχανικά που έχουν φυτέψει στο μπαλκόνι.

Σάββας Πούμπουρας: «Αγρότισσα» η κόρη του - Δείτε πώς τη φωτογράφισε

Ο Σάββας Πούμπουρας είναι ένας μπαμπάς τρυφερός, δοτικός που απολαμβάνει να περνάει με την κόρη του όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Οι δύο τους μάλιστα έχουν ήδη ταξιδέψει δύο φορές αεροπορικώς, αρχικά στην Θεσσαλονίκη κι έπειτα στη Ρόδο.


https://www.instagram.com/p/CPviqsvHZ78/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η διάσημος μπαμπάς είναι πολύ ενεργός στα social media. Μεταξύ άλλων με τους διαδικτυακούς του φίλους μοιράζεται και στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του και τις δραστηριότητες που απολαμβάνει με την κόρη του. Αυτή περιλαμβάνει, παιχνίδια, βόλτες και... κηπουρική.

Λίγες ημέρες πριν ο παρουσιαστής, μας έδειξε το μποστάνι που έχουν στο μπαλκόνι τους, από το οποίο η μικρή Κύνθια ήδη κόβει μόνη της τα λαχανικά τους.

poumpouras 3

Τα οφέλη της κηπουρικής για τα παιδιά

Η κηπουρική είναι μία διασκεδαστική, δημιουργική και εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά ήδη από την μικρή τους ακόμη ηλικία. Επιπλέον, τα οφέλη από αυτήν την ενασχόληση είναι πολλά, τόσο για την ανάπτυξή τους, όσο και για τις σχολικές επιδόσεις τους στο μέλλον.

Έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών (RHS) στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματα, αν ασχολούνται με τη φυτοκομία και κατ' επέκταση την κηπουρική. Επιπλέον, η RHS αναφέρει ότι η κηπουρική ενισχύει τις δεξιότητες της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας, ενώ παράλληλα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών. Τέλος, τα παιδιά που φυτεύουν, φροντίζουν και ποτίζουν τα φυτά τους και τα λουλούδια τους έχουν λιγότερο άγχος και αυξημένα επίπεδα αυτοεκτίμησης.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Σάββας Πούμπουρας στο Instagram του στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved