Τα αρώματα που ανεβάζουν τη διάθεσή σου

Αλήθεια, πόσες φορές έχει τύχει να μυρίσεις ένα ρούχο, ένα φαγητό ή κάποιο λουλούδι και αμέσως να νιώσεις μέσα σου ζεστασιά, αναζωογόνηση, γαλήνη ή μία απερίγραπτη ευτυχία;

Τα αρώματα που ανεβάζουν τη διάθεσή σου

Άραγε, πόσες φορές ένα άρωμα έχει σταθεί αρκετό για να «ξυπνήσει» μέσα σου όμορφες αναμνήσεις και να ανεβάσει τη διάθεσή σου;

Η δύναμη ενός αρώματος είναι πολύ μεγαλύτερη από όση ενδεχομένως πίστευες, αφού η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου σου.

Για την ακρίβεια, η όσφρηση είναι η πιο δυνατή ανθρώπινη αίσθηση, ενώ το 75% των συναισθημάτων που νιώθουμε κάθε μέρα, ξεκινά από μία μυρωδιά.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ένα άρωμα μπορεί να συνδέεται με πολλές αναμνήσεις, καθώς και ότι σε πολλές περιπτώσεις, μία μυρωδιά αρκεί για να βελτιώσει τη διάθεσή σου, να διώξει το στρες, να χαλαρώσει το σώμα και να «ταξιδέψει» τις αισθήσεις σου.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί και δη, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αρκετές μυρωδιές, μπορούν όντως να ανεβάσουν τη διάθεσή μας.

Διαβάστε περισσότερα στις epithimies.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved