Νάντια Μπουλέ: Έτοιμο το παιδικό δωμάτιο - Δείτε πώς το διαμόρφωσε

Ποιο στιλ επέλεξε για το δωμάτιο της κόρης της.

Νάντια Μπουλέ: Έτοιμο το παιδικό δωμάτιο - Δείτε πώς το διαμόρφωσε

Τον τελευταίο μήνα της κύησης διανύει η Νάντια Μπουλέ και ανυπομονεί να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Η ηθοποιός είχε μια εξαιρετική εγκυμοσύνη που της επέτρεψε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Αγγελική» που συμμετείχε. Στις προθέσεις της είναι να απέχει επαγγελματικά μέχρι τη νέα χρονιά ώστε να βρίσκεται με το μωρό της, ειδικά τους πρώτους 5-6 μήνες.

Προετοιμασία παιδικού δωματίου

Ο χρόνος ετοιμασίας για το παιδικό δωμάτιο διαφέρει από γονείς σε γονείς. Άλλοι σπεύδουν να το ετοιμάσουν μόλις ο γιατρός τους διαβεβαιώσει ότι όλα βαίνουν καλώς και άλλοι περιμένουν λίγο ακόμα και βάζουν μπρος μετά τον 7ο μήνα.

Η Νάντια Μπουλέ, αποκάλυψε χθες μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, ότι ολοκλήρωσε το παιδικό δωμάτιο . Τουλάχιστον με τα βασικά, καθώς όλο και κάτι βρίσκει να προσθέτει…

Τα χρώματα που επέλεξε όπως γράψαμε και χθες, είναι σε απαλούς τόνους με το λευκό να κυριαρχεί . Στους τοίχους έβαλε αυτοκόλλητα σε καφέ και γκρι αποχρώσεις ενώ η κούνια είναι τύπου Μοντεσσόρι.

Παιδικά κρεβάτια τύπου Μοντεσσόρι


https://www.instagram.com/p/COnyl34Nxc3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Μαρία Μοντεσσόρι ήταν πρωτοπόρος παιδαγωγός ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και την ανεξαρτησία των παιδιών από μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με την Μοντεσσόρι «πρέπει να διαμορφώσουμε για το παιδί ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει μόνο του: ένα μικρό νιπτήρα, ένα γραφείο με συρτάρια που μπορεί να ανοίξει, αντικείμενα κοινής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει, ένα μικρό κρεβάτι στο οποίο μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα κάτω από μια κουβέρτα που μπορεί να διπλώσει μόνο του. Πρέπει να του δώσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ζήσει και να παίξει.»

Μέσα στο βιβλίο της "Το μυστικό της παιδικής ηλικίας", μεταξύ άλλων περιγράφει και το πώς το κρεβάτι στο δάπεδο, βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, στην αυτοπεποίθησή τους, στην ανεξαρτησία τους και πώς ενθαρρύνει την ελευθερία της κίνησης.

"Μία από τις μεγαλύτερες βοήθειες που θα μπορούσαν να δοθούν στην ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού θα ήταν να του δοθεί ένα κρεβάτι κατάλληλο για τις ανάγκες του, κάνοντάς το να κοιμηθεί τόσο όσο χρειάζεται πραγματικά. Το παιδί θα πρέπει να πηγαίνει για ύπνο όταν είναι κουρασμένο, να ξυπνά όταν έχει ξεκουραστεί και να σηκώνεται όποτε θέλει. Γι' αυτό προτείνουμε ότι το τυπικό παιδικό κρεβάτι θα πρέπει να απομακρυνθεί, αν δεν έχει απομακρυνθεί ήδη, από πολλές οικογένειες. Το παιδί θα πρέπει να έχει ένα χαμηλό κρεβάτι για να ξεκουράζεται, ιδανικά επάνω στο πάτωμα, όπου θα μπορεί να ξαπλώνει και να σηκώνεται όποτε το επιθυμεί."

Η Νάντια Μπουλέ λοιπόν επέλεξε ένα τέτοιο κρεβάτι για την μπέμπα ενώ πρόσθεσε κι άλλα όμορφα διακοσμητικά . Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved