Χριστίνα Μπόμπα: Πώς μεγάλωσε μήνα με τον μήνα η κοιλίτσα της

Στην τελική ευθεία η Χριστίνα Μπόμπα και σε όλες τις της αναρτήσεις δείχνει πόσο ανυπομονεί για τον τοκετό.

Χριστίνα Μπόμπα: Πώς μεγάλωσε μήνα με τον μήνα η κοιλίτσα της

Η περίοδος τη εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη για κάθε γυναίκα. Όταν δε η μέλλουσα μαμά κυοφορεί δίδυμα, τότε το θαύμα είναι διπλό!

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης δε διαφέρουν, σίγουρα όμως οι κοιλίτσες των εγκύων που κυοφορούν δίδυμα είναι μεγαλύτερες, ειδικά όσο οδεύουν προς το τέλος της εγκυμοσύνης τους. Αυτό μας δείχνει και η Χριστίνα Μπόμπα με τον Σάκη Τανιμανίδη μέσα από τις πρόσφατες αναρτήσεις τους. Σε κάποιες από αυτές μάλιστα η μέλλουσα μαμά αναρωτιέται αν "μίκρυνε" η κοιλίτσα της.

Η Χριστίνα Μπόμπα έχει μπει πια στην τελική ευθεία και ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της τις διδυμούλες της. Όλα είναι έτοιμα για να τις υποδεχτούν. Το παιδικό δωμάτιο, η βαλίτσα...

Η ίδια αναρτά καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπως έκανε και χθες που πήγε βόλτα την παραλία πριν γεννήσει. Χαρακτηριστικά έγραψε:"Μια τελευταία βολτίτσα στην παραλία, πριν να γίνουμε 4 ?".


https://www.instagram.com/p/CQLX3stFPpP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πράγματα για τη δίδυμη κύηση που θα σας εκπλήξουν

Οι πολύδυμες εγκυμοσύνες δεν είναι τόσο σπάνιες όσο πιστεύαμε κάποτε, αλλά ακόμη και τώρα παραμένουν ασυνήθιστες. Έτσι λοιπόν, με αφορμή τη γέννηση των μικρών διδύμων της οικογένειας Τανιμανίδη, βρήκαμε στο διαδίκτυο 9 facts για τη δίδυμη κύηση που σίγουρα δεν γνωρίζατε.

Οι δίδυμες κυήσεις είναι σε άνοδο

Η άνοδος ξεκίνησε σταθερά το 1980 και οι ειδικοί εξηγούν ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση και άλλες και άλλες τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ενδέχεται να έχουν παίξει κάποιο ρόλο.

Τα δίδυμα ζουν περισσότερο από τα παιδιά που γεννιούνται μόνα τους-το ίδιο και η μαμά τους

Το 2016 ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington, ανακάλυψαν ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τα διζυγωτικά δίδυμα, αλλά όλα τα δίδυμα τείνουν να ζήσουν περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Υπάρχουν όμως, καλά νέα και για τις μαμάδες που γεννούν δίδυμα. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Utah το 2011, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που γεννούν δίδυμα τείνουν και εκείνες να ζήσουν περισσότερο από τις άλλες μαμάδες. (Δεν σε κάνει πιο υγιή το γεγονός ότι γεννάς δίδυμα, επισημαίνουν οι ερευνητές εξηγώντας ότι περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν δίδυμα μωρά έχουν οι γυναίκες που ακολουθούν ήδη μία υγιεινή διατροφή!)


https://www.instagram.com/p/CPdu2WNHCEW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχουν περισσότεροι από δύο τύποι διδύμων

Όλοι ξέρουν τη διαφορά ανάμεσα στα μονοζυγωτικά και τα διζυγωτικά δίδυμα. Στην πρώτη περίπτωση τα παιδιά μοιάζουν μεταξύ τους ενώ στη δεύτερη έχουν αρκετές διαφορές, από το χρώμα μέχρι τα χαρακτηριστικά.

Τα δίδυμα μπορούν να συλληφθούν και να γεννηθούν με 24 ημέρες διαφορά μεταξύ τους. Όταν μια γυναίκα για παράδειγμα στην ωορρηξία της έχει περισσότερα από ένα αυγό και τα αυγά απελευθερώνονται σε διαφορετικούς χρόνους.

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία μαμάδες ενδέχεται να κυοφορήσουν δίδυμα

Ακόμη και χωρίς την βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης ή άλλων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θεραπειών, οι μητέρες μένουν έγκυες φυσικά σε δίδυμα όσο μεγαλώνουν, εξηγεί η Christine Greves, μαιευτήρας γυναικολόγος από το Ορλάντο.


https://www.instagram.com/p/CPdQEP0MIkT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα δίδυμα μπορούν να έχουν διαφορετικά χρώματα δέρματος, ακόμα και διαφορετικούς πατέρες

Δίδυμα κορίτσια που γεννήθηκαν από τη Whitney Meyer και τον Thomas Dean το 2016 δεν ήταν καν πανομοιότυπα: Το ένα κορίτσι έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα, όπως η μητέρα της και η άλλη είχε μελαψό δέρμα όπως ο αφροαμερικάνός πατέρα της.

Επίσης, δίδυμα μωρά που γεννιούνται την ίδια στιγμή από την ίδια μητέρα, μπορεί ακόμη να έχουν και διαφορετικούς μπαμπάδες. Αν και πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει όταν μια γυναίκα έχει σεξουαλικές σχέσεις με δύο διαφορετικούς άνδρες κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας της.

Οι ψηλές γυναίκες συνήθως γεννούν δίδυμα

Το 2006 έρευνα έδειξε ότι ένα ποσοστό γυναικών που γέννησε δίδυμα ήταν μερικές ίντσες πιο ψηλές από τις μαμάδες που είχαν φέρει στον κόσμο ένα παίδι. Οι ερευνητές της μελέτης υπέθεσαν ότι οι ψηλότερες γυναίκες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα της ινσουλίνης -αυξητικού παράγοντα- μία πρωτεΐνη που απελευθερώνεται από το ήπαρ και που είναι ήδη συνδεδεμένη με το ύψος, καθώς και τις δίδυμες γεννήσεις.

Τα δίδυμα ενδέχεται να γράφουν με το αριστερό

Περίπου ένα στα πέντε δίδυμα, είτε είναι μονοζυγωτικά είτε διζυγωτικά, είναι αριστερόχειρες, σύμφωνα με έρευνα του 1996 που έγινε στο Βέλγιο.

Τα δίδυμα πρέπει να γεννιούνται στην 37η εβδομάδα

Για να μειωθούν οι επιπλοκές του τοκετού, οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη στιγμή για να γεννηθούν τα δίδυμα είναι η 37η εβδομάδα κύησης, ή η 36η εβδομάδα, αν τα μωρά μοιράζονται ένα πλακούντα.


https://www.instagram.com/p/CNUaNB7snOH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καισαρική τομή δεν είναι η μόνη επιλογή γέννησης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν δύο έμβρυα ο γιατρός επιλέγει τη μέθοδο της καισαρικής για να γεννηθούν τα μωρά. Αν όμως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα δύο μωρά έχουν θέση με το κεφάλι προς τα κάτω τότε ο γυναικολόγος μπορεί να επιχειρήσει κολπικό τοκετό.

Πώς μεγαλώνει μια κοιλίτσα μήνα με τον μήνα όταν κυοφορεί δίδυμα; Δείτε πόσο μεγάλωσε μήνα με τον μήνα η κοιλίτσα της Χριστίνας Μπόμπα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved