Σάββας Πούμπουρας: Το λαχανικό που έχει στο μπαλκόνι και τρώει η κόρη του

Είναι υγιεινό, δροσερό και ιδανικό για τη διατροφή μας το καλοκαίρι.

Σάββας Πούμπουρας: Το λαχανικό που έχει στο μπαλκόνι και τρώει η κόρη του

Ο Σάββας Πούμπουρας μέσα από τις αναρτήσεις του, συχνά μας δείχνει πόσο απολαμβάνει την πατρότητα.

Από την πρώτη ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του Κύνθια μέχρι σήμερα, είναι συνεχώς δίπλα της: την φροντίζει, της ετοιμάζει το φαγητό, πηγαίνουν βόλτες ακόμα και ταξίδια!

Μάλιστα της είχε βγάλει διαβατήριο όταν ακόμα ήταν μερικών μηνών ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ταξιδέψει με την κόρη του αεροπορικώς δύο φορές: την πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και τη δεύτερη στη Ρόδο.

Ο γνωστός παρουσιαστής παρότι ο ίδιος τρώει τα πάντα, για την κόρη του φροντίζει - στην ηλικία που είναι -, να τρέφεται όσο το δυνατόν πιο υγιεινά. Έχει φτιάξει λοιπόν στο μπαλκόνι του ένα μικρό λαχανόκηπο με διάφορα μυρωδικά και λαχανικά.

Τι καλύτερο άλλωστε από το να τρως τα λαχανικά που έχεις στον κήπο σου... Χθες, λοιπόν, ανέβασε σε insta story την κόρη του Κύνθια να τρώει αγγουράκια που μόλις είχε μαζέψει ο ίδιος.

Αγγούρι: Οφέλη στη διατροφή του παιδιού

Το αγγούρι, - για άλλους θεωρείται λαχανικό και για άλλους φρούτο-, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες C, K, B, κάλιο, μαγνήσιο,σίδηρο, και μαγγάνιο.

Επίσης είναι πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, δύο απαραίτητα συστατικά για τις κινήσεις του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Έρευνα δείχνει ότι το εκχύλισμα αγγουριού περιέχει φλαβονοειδή και τανίνες που έχουν αντιοξειδωτικά και αναλγητικά αποτελέσματα. Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των βλαβών των ελεύθερων ριζών και, ως εκ τούτου, ενισχύουν την ανοσία. Το αγγούρι, όταν καταναλώνεται με φλούδα, μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα μακροπρόθεσμα. Αυτά τα οφέλη αποδίδονται στην παρουσία μικροθρεπτικών συστατικών και βιοδραστικών ενώσεων, όπως οι κουκουρβιτακίνες.

Η μικρή Κύνθια πάντως δεν δοκιμάζει μόνο νέες γεύσεις αλλά είναι κι ένα ανεξάρτητο παιδί που θέλει να κάνει το δικό του. Δείτε για παράδειγμα πώς κάθισε στο καρότσι καθώς ο μπαμπάς της την πήγε βόλτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved