Αθηνά Οικονομάκου: Πότε γεννάει; Πέρασε η πιθανή ημερομηνία τοκετού

Γέννησε ή ακόμη περιμένει;

Αθηνά Οικονομάκου: Πότε γεννάει; Πέρασε η πιθανή ημερομηνία τοκετού

Η Αθηνά Οικονομάκου περιμένει να σπάσουν τα νερά (αν δεν έχουν ήδη σπάσει) μιας και η πιθανή ημερομηνία τοκετού που της είχε δώσει ο γιατρός της σύμφωνα με την ίδια και όπως το αποκάλυψε στους followers πριν από μερικές μέρες σε ένα Q&A.

toketos oikonomakou

9 Ιουνίου ήταν η πιθανή ημερομηνία τοκετού της και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν γέννησε τελικά χθες, αν έσπασαν τα νερά δηλαδή ή θα μπει τελικά με προγραμματισμένο τοκετό ώστε να φέρει στον κόσμο το μωράκι της.


https://www.instagram.com/p/CPdS5iInQoa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον γυναικολόγο και συνεργάτη του Mothersblog, Μενέλαο Λυγνό, και κάναμε μερικές ερωτήσεις γύρω από αυτό το θέμα και την Π.Η.Τ.

Πώς υπολογίζεται η Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού;

Παραδοσιακά η λεγόμενη Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού (Π.Η.Τ.) υπολογίζεται ως η ημέρα, στην οποία συμπληρώνονται 40 εβδομάδες από την πρώτη ημέρα της Τελευταίας Έμμηνου Ρύσης (Τ.Ε.Ρ.). Μια κύηση, που δεν έχει καταλήξει σε τοκετό μέχρι την ημερομηνία αυτή, λέμε πως βρίσκεται σε παράταση.

Πρέπει μια έγκυος να συμπληρώσει την 41η εβδομάδα τοκετού ή να γεννήσει στο τέλος της 39ης;

Οι οδηγίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (American College of Obstetricians and Gynecologists – ACOG) του 2004 κατεδείκνυαν, πως παράταση της κύησης πέραν των 42 εβδομάδων συνδεόταν με την εμφάνιση σημαντικών προβλημάτων στο έμβρυο. Με βάση τα στοιχεία αυτά προκρινόταν η επιλογή της πρόκλησης τοκετού με τη συμπλήρωση των 41 εβδομάδων. Με την πρακτική αυτή εθεωρείτο, πως επιτυγχανόταν η βέλτιστη ασφάλεια για το νεογνό.

Σήμερα όμως ακόμα και το «ορόσημο» των 41 εβδομάδων, ως χρονικό σημείο για την πρόκληση τοκετού έχει αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία. Το «νέο» για πρόκληση τοκετού υπάρχει η τάση να τεθεί στις 39 εβδομάδες κύησης.

Μέχρι τα ευχάριστα νέα να κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείτε 5 από τις καλύτερες φωτογραφίες της με φουσκωμένη κοιλίτσα. Αν είστε εγκυούλες, εμπνευστείτε από το στιλ της για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι να έρθει και η δική σας Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved