Αθηνά Οικονομάκου: Αποκάλυψε αν θα γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική

Μετράει αντίστροφα για τη γέννηση της κόρης της.

Αθηνά Οικονομάκου: Αποκάλυψε αν θα γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική

Από μέρα σε μέρα ( αν όχι από ώρα σε ώρα) γεννάει η Αθηνά Οικονομάκου η οποία ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της την κόρη της.

Η ηθοποιός από τη στιγμή που μοιράστηκε με τους followers της αυτό το τόσο σημαντικό κι ευχάριστο νέο, συνέχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες της καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ μέσα από Q&A προσπαθούσε να απαντήσει σε όσον το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις που της έθεταν.

Στο πιο πρόσφατο που έκανε πριν μερικές ημέρες, η Αθηνά Οικονομάκου αποκάλυψε μεταξύ άλλων και το αν θα γεννήσει με καισαρική ή με φυσιολογικό τοκετό.


https://www.instagram.com/p/CPyOKncHVKw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Καισαρική τομή

Η καισαρική τομή είναι μία «ασφαλιστική δικλείδα», εφόσον κριθεί , πως τίθεται σε κίνδυνο η υγεία της μητέρας ή του νεογνού. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και πιο πολλές γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν με καισαρική και όχι φυσιολογικά χωρίς να υπάρχει κάποιος «στενά ιατρικός» λόγος.
Ο πρώτος λόγος, που αναφέρουν οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίες εκφράζουν αυτήν την επιθυμία είναι η ανησυχία τους για τον πόνο του φυσιολογικού τοκετού. Θεωρούν, πως δεν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτόν. Πολλές μάλιστα επιμένουν σε αυτήν την άποψη παρόλη τη διαθεσιμότητα της επισκληριδίου αναισθησίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό έχει περιορίσει την όποια ενόχληση.

Γιατί οι γυναίκες ζητούν να γεννήσουν με καισαρική;

Φυσιολογικός τοκετός

Ο τοκετός είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Στο μαιευτήριο η νοσοκόμα και η μαία θα βρίσκονται στο πλευρό της εγκύου μέχρι τη στιγμή που θα γεννήσει με τη βοήθεια του γυναικολόγου. Τα τρία στάδια του φυσιολογικού τοκετού είναι η διαστολή, η εξώθηση, και η υστεροτοκία.

Τι συμβαίνει ακριβώς στη διάρκεια του τοκετού.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί πώς θα γεννήσει , εκτός απροόπτου η Αθηνά Οικονομάκου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved