Νόνη Δούνια: Ο 16χρονος γιος της την έφτασε στο ύψος (pics)

Δείτε την τρυφερή ανάρτηση με αφορμή τα γενέθλια του γιου της.

Νόνη Δούνια: Ο 16χρονος γιος της την έφτασε στο ύψος (pics)

Γενέθλια έχει σήμερα ο γιος της Νόνης Δούνια και του Κυριάκου Μουρατίδη, Στάθης. Γίνεται 16 ετών και η μητέρα του, μέρα που είναι , θέλησε να του ευχηθεί και διαδικτυακά.

Ανέβασε λοιπόν πολλές φωτογραφίες του σε insta stories από όταν ήταν μωρό μέχρι σήμερα, ενώ τις όμορφες ευχές της τις συνόδευσε με μια τωρινή φωτογραφία στην οποία μας δείχνει πόσο έχει ψηλώσει.Είναι ήδη 1,80 (και η μαμά του 1,81!)

«Σου είχα πει ότι στα 16 σου θα με φτάσεις στο ύψος! Σε θαυμάζω για την ωριμότητα , την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τις ικανότητες, την καλοσύνη, την προθυμία και την δημιουργικότητα σου.Ολος ο κόσμος ανοίγεται μπροστά σου, συνέχισε να ονειρεύεσαι και να βάζεις υψηλούς στόχους. Να τα εκατοστήσεις Στάθη μου και να συνεχίζεις να ομορφαίνεις την ζωή μου. #happybirthday#myson #birthdayboy#16years».


https://www.instagram.com/p/CPmGnimHG5u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η οικογένεια και τα παιδιά της

Η Νόνη Δούνια έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια με τον Κυριάκο Μουρατίδη Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2004 και το 2005 ήρθε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, ο Στάθης και ένα χρόνο μετά, γεννήθηκε και η κόρη του, η Ζαφειρία (Ρία).

Με τον σύζυγό της έχουν καταφέρει να βρουν τις ισορροπίες τους και να αναπτύξουν μια πολύ καλή σχέση μεταξύ τους αλλά και με τα παιδιά τους.


https://www.instagram.com/p/BzXTYQfIvEo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μέχρι ποια ηλικία ψηλώνουν τα αγόρια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά με έρευνες που έχουν γίνει, το αν θα ψηλώσει το παιδί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η κληρονομικότητα, η διατροφή, η άθληση αλλά και το φύλο. Συνήθως το ύψος του παιδιού είναι γενετικά προκαθορισμένο από το DNA του πατέρα και της μητέρας.
Μία πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge προσέθεσε κι άλλον έναν παράγοντα που φαίνεται ότι καθορίζει το ύψος, αυτόν του μήνα γέννησης του παιδιού! Σύμφωνα με την έρευνα, τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τείνουν να γίνουν πιο ψηλά και υγιή.

Οσον αφορά το χρονικό διάστημα στο οποίο το παιδί «παίρνει » ύψος είναι διαφορετικό για τα αγόρια από τα κορίτσια. Το μεγαλύτερο ανάστημα επιτυγχάνεται συνήθως στο 18ο έτος της ηλικίας των ανδρών και στο 16ο των γυναικών, δηλαδή τρία περίπου χρόνια μετά την εμφάνιση των δευτερογενών χαρακτηριστικών του φύλου (εμφάνιση γενιού και τρίχωση εφηβαίου στα αγόρια και εμμηναρχή στα κορίτσια).

Πότε σταματάει η ανάπτυξη των αγοριών;

Ο γιος της Νόνης Δούνια λογικά θα την ξεπεράσει στο ύψος μέχρι να ενηλικιωθεί.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η περήφανη μαμά ανήμερα των γενεθλίων του γιου της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved