Σία Κοσιώνη: Φύτεψε φράουλες με τον γιο της και ιδού οι πρώτοι καρποί

Η Σία Κοσιώνη όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκε την καραντίνα λίγο διαφορετικά και ασχολήθηκε παρέα με τον γιο της με την κηπουρική.

Σία Κοσιώνη: Φύτεψε φράουλες με τον γιο της και ιδού οι πρώτοι καρποί

Στα παιδιά αρέσει η ενασχόληση με το χώμα γι' αυτό και η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να την κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας στο σπίτι. Το ίδιο όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που ανάρτησε, έκανε και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ.

Με τον μικρό Δήμο φύτεψαν φράουλες και ο πρώτοι καρποί από τον κόπο τους άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους. Και τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνεις ένα νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο από το δικό σου μποστάνι;

siakossioni kipouriki fisi 7

Κάντο όπως η Σία Κοσιώνη

Δεν είναι δύσκολο να φυτέψεις λαχανικά και φρούτα στον μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου. Οι ζαρντινιέρες και οι γλάστρες, ακόμη και μικρά μπολάκια, με λίγο χώμα, νερό και σπόρους, μπορούν να εκπλήξουν τα παιδιά.

Αυτό το καλοκαίρι και μέχρι να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, φυτέψτε λαχανικά, φρούτα και βότανα μαζί με τα μικρά σας. Τα παιδιά αξίζει να ζήσουν ανθρώπινα και να μάθουν περισσότερα για την τροφή τους, για το πράσινο, και για όλα τα οφέλη που προσφέρουν όλα αυτά.


https://www.instagram.com/p/B94CBG8JPFX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα οφέλη της κηπουρικής στα παιδιά

Τα φυτά είναι γνωστό ότι γεμίζουν με ενέργεια όλους εκείνους που ασχολούνται με το φύτεμά τους και τη φροντίδα τους. Τι προσφέρει όμως στα παιδιά;

Έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών (RHS) στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματα, αν ασχολούνται με τη φυτοκομία και κατ' επέκταση την κηπουρική. Επιπλέον, η RHS αναφέρει ότι η κηπουρική ενισχύει τις δεξιότητες της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας, ενώ παράλληλα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών. Επιπλέον τα παιδιά που φυτεύουν, φροντίζουν και ποτίζουν τα φυτά τους και τα λουλούδια τους έχουν λιγότερο άγχος και αυξημένα επίπεδα αυτοεκτίμησης.

Η Σία Κοσιώνη, είναι από εκείνες τις μαμάδες που φροντίζει ο γιος της να έρχεται κοντά στη φύση μέσα από τις δραστηριότητες που κάνουν οι δυο τους στο σπίτι και μέσα από τις βόλτες που κάνουν στο πάρκο και σε περιοχές όπου υπάρχει πράσινο. Δείτε μερικές φωτογραφίες από τις βόλτες τους στη gallery παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved